Ptica duše

Ptica duše - Snunit, Michal | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Snunit, Michal
DIMENZIJA
10,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Ptica duše.pdf
ISBN
5387612095190

OPIS

Duboko u nama leži duša, a u duši živi posebna ptica. Ta ptica duše otvara i zatvara ladice naše duše, u kojima su svi naši osjećaji: postoji ladica za zavist, ladica za sreću, ladica za ljubav, po jedna za svaki ljudski osjećaj. Samo ptica duše ima ključeve tih ladica i otvara ih kada to od nje zatražimo. Ptica ponekad postupi suprotno i otvori pogrešnu ladicu – umjesto šutnje javi se govor; kada najviše želimo biti mirni i spokojni, javi se ljutnja. Kako ćemo čuti poruku te ptice i saznati nešto više o našem stvarnom ja?

Znamo ne samo da je ona tu, nego znamo i što se u njoj nalazi. U duši, točno usred nje, nalazi se ptica koja stoji na jednoj nozi.

Poput neke orijentalne fuge, Atarov Jezik ptica isprepliće dvije osnovne teme: oslobađanje iz zatvora osobnosti i žudnju prema sjedinjenju s Božanskim.Nalik perzijskim minijaturama, u njegovoj se poemi isprepliću, s jedne strane narativnost, a ... Oči ptica razvijene su za polijetanje, uočavanje, lov i prehranu. Ptice s očima na bočnim stranama glave imaju širok vidokrug, dok ptice s oba oka naprijed kao npr.

POVEZANE KNJIGE