Uvod u psihologiju, Atkinson/Hilgard

Uvod u psihologiju, Atkinson/Hilgard - Frederickson,B.L. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Frederickson,B.L.
DIMENZIJA
4,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Uvod u psihologiju, Atkinson/Hilgard.pdf
ISBN
3626655876654

OPIS

Četrnaesto američko i prvo hrvatsko izdanje Uvoda u psihologiju, čiji su autori Atkinson i Hilgard, označava novo razdoblje ovog klasičnog udžbenika koji studente uvodi u psihologiju. Naš tim autora sada uključuje stručnjake koji pokrivaju širok raspon našeg područja, od biološke psihologije, kognicije i percepcije do socijalne psihologije i psihologije ličnosti, od normalnog razvoja do psihopatologije. Izuzetno je važno da studenti razumiju i cijene klasična ispitivanja koja čine temelje psihologije. Mi i dalje govorimo o tim istraživanjima, ističući njihov utjecaj na područje psihologije i naše svakidašnje živote. Međutim, u suvremenoj psihologiji postoji golema količina inovativnih radova. U ovom izdanju prikazujemo većinu obećavajućih novih radova u psihologiji, među kojima je i razvoj kognitivne neuroznanosti i istraživanja mozga i ponašanja, kreativna primjena temeljnih istraživanja osjeta i percepcije, “novi val” istraživanja emocija, genskih i evolucijskih teorija ličnosti, kritičkih nalaza o nastanku i tretmanu psihopatologije, te socijalno-psihološka gledišta o kulturi. Rezultat je sveobuhvatan i uzbudljiv pregled onog što je povijesno bilo najbolje u psihologiji i onog što je najbolje u novoj psihologiji. Iz sadržaja Priroda psihologije, Biološki temelji psihologije, Psihički razvoj, Senzorni procesi, Percepcija, Svijest, Učenje i uvjetovanje, Pamćenje, Govor i mišljenje, Motivacija, Emocije, Inteligencija, Ličnost, Stres, zdravlje i suočavanje, Psihički poremećaji, Liječenje psihičkih poremećaja, Društveni utjecaji, Socijalna kognicija, Dodatak: Statističke metode i mjerenje, Rječnik.

Nolen-Hoeksem. Strategija pamćenja, U: Atkinson i Hilgard (2007), Uvod u psihologiju, Naklada Slap, Jastrebarsko 15. prosinca 12.

Frederickson i Stephen Maren s Michigens… Opis. AKCIJSKA CENA ZA VAS: 6589 dinara.

POVEZANE KNJIGE