Veliki vinogradarsko – vinarski leksikon

Veliki vinogradarsko – vinarski leksikon - Sokolić, Ivan | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sokolić, Ivan
DIMENZIJA
6,11 MB
NAZIV DATOTEKE
Veliki vinogradarsko – vinarski leksikon.pdf
ISBN
1759072924325

OPIS

82 fotografije grožđa 23 slike bolesti i štetnika na vinovoj lozi 130 slika vinograda, podruma i shema zemljopisnih karata vinorodnih područja U 2.000 natuknica objašnjeno je više od 4.000 pojmova iz međusobno ovisnih znanstvenih i stručno praktičnih disciplina s područja vinogradarstva i vinarstva i to ne samo iz ampelografije i enologije već i brojnih drugih područja: povijesnih, mitoloških, religijskih, zemljopisnih, bioloških i tehničkih do mjernih, jezičnih itd U sažetom obliku prikazan je razvojni put vinogradarstva i vinarstva u svijetu i u hrvatskim vinogradarskim podregijama, te utjecaj grožđa i vina i njihovih proizvoda na gospodarski, zdravstveni, društveni i uopće kulturni život pojedinca i naroda. Kratak životopis naših i stranih znanstvenika i stručnjaka za služnih za razvoj vinogradarske i vinarske znanosti i proizvodnih postupaka kod nas, odnosno onih koji su znanstveno i praktično pridonijeli ovoj djelatnosti u svijetu, dio su sadržaja koji će za čitatelja koji zna da su teme o kojima se u leksikonu ra spravlja neiscrpne, a da je naše znanje i vrijeme da ih spoznamo ograničeno. Uvez: tvrdi platneni s plastificiranim ovitkom, zlatotisak na koricama i hrptu.

Ova knjiga je prvi pokušaj da se ta praznina popuni. Urednik je i autor glavnine tekstova u »Zlatnoj knjizi o vinu« (Rijeka, 1976.), slijedi Prvi vinogradarsko vinarski leksikon (Rijeka, Vitagraf, 1992. i 1993.), pa Veliki vinogradarsko vinarski leksikon, Mala vinogradarsko vinarska enciklopedija, po četiri izdanja knjiga »Tek i slast vina« te »Vino, sunca i čovjeka rod« (od 1995.

Its content is based on the Grand Lexicon of Viticulture and Vinification (Croatian: Veliki vinogradarsko-vinarski leksikon), Sokolić's 580-page reference work published in 2006. Veliki vinogradarsko-vinarski leksikon) — довідковому виданні Соколича на 580 сторінках, що побачило світ 2006 року. [6] [7] Станом на листопад 2012, «Vinopedia» налічує 2232 статті [8] та загалом набрала 2,355 млн переглядів ... AGENA (2000), Vinogradarsko-vinarski leksikon … Viti-vinicole (2006), i konačno drugo dopunjeno izdanje Biotehnika vinove loze.

POVEZANE KNJIGE