Vladimir Putin – Kamo vodi Rusiju?

Vladimir Putin – Kamo vodi Rusiju? - Reitschuster, Boris | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Reitschuster, Boris
DIMENZIJA
7,41 MB
NAZIV DATOTEKE
Vladimir Putin – Kamo vodi Rusiju?.pdf
ISBN
5101022144309

OPIS

Pri kraju svog drugog mandata, ruski predsjednik i nadalje ostaje zagonetna ličnost. Svojom zemljom upravlja manirom cara, vodi rat u Čečeniji i zatire svaki otpor. Unatoč tomu, njegova popularnost je u Rusiji neupitna. l na Zapadu ga cijene kao pouzdanoga partnera i jamca stabilnosti. No, kamo on vodi Rusiju? Boris Reitschuster opisuje Putinov uspon na vlast, teško breme naslijeđa Jeljcinova doba i oskudnu bilancu njegova prvog mandata. Autor otkriva blistavu osobnost čovjeka koji nastupa kao snažni vođa, no koji se, promatra li se pobliže, ipak pokazuje kao oklijevalo. Reitschuster pokazuje kako funkcionira Putinov sustav: to je opasna igra s protivničkim snagama, s oligarsima koji su Putina doveli u Kremlj i s tajnom policijom koja ga štiti. Ishod tog odmjeravanja snaga odlučit će o tomu ima li demokracija u Rusiji ikakve šanse. Boris Reitschuster rođen je 1971. godine. Od 1999. vodi moskovski ured časopisa Focus. U Moskvu je došao 1990. i od tada za više novina šalje izvještaje iz Rusije i svih država bivšega SSSR-a. Malo je tko od prijašnjih ruskih vladara postavio toliko zagonetki kao Vladimir Putin. Boris Reitschuster imao je prigodu promatrati iz neposredne blizine njegovu karijeru. On slika potret čovjeka koji želi izvući Rusiju iz kaosa i time presudno utjecati na budućnost Europe. Ova je knjiga kritički prikaz i fascinirajuća slika današnje Rusije. Reitschuster je iz neposredne blizine godinama promatrao Putinov uspon i njegovo predsjednikovanje. Pišući ovu knjigu on se pored osobnih razgovora s Vladimirom Putinom i protagonistima moskovske scene oslanjao i na neobjavljene izvore i iskaze predsjednikovih prijatelja.

... Biden vodi prvi razgovor sa kineskim predsjednikom Xijem, razgovori o COVIDU ... Izvor: Deutsche Welle, 15.Mar.2018, 15:50 (ažurirano 02.Apr.2020.) „Nejasno je kuda Putin vodi Rusiju" Vladimir Putin će u nedelju na izborima dobiti šestogodišnji mandat - i šta onda? To koliko će još mandata Putin imati, to ne zavisi od njega, ocenjuje u intervjuu za DW Mihail Hodorkovski. Vladimir Putin otkrio je, naime, bivšem državnom advokatu Juriju Skuratovu kako postoji videotraka na kojoj je i on, Putin, snimljen u scenama seksa.

Ovaj detalj opisan je u knjizi Borisa Reitschustera, Putinova biografa, čija je knjiga "Putin - kamo vodi Rusiju" svojevremeno bila veliki hit. Nije mi rečeno kamo je premješten, vjerojatno u kazneni logor - rekao je Kobzev. ...

POVEZANE KNJIGE