Volite li Zagreb?

Volite li Zagreb? - Milčec, Zvonimir | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Milčec, Zvonimir
DIMENZIJA
5,62 MB
NAZIV DATOTEKE
Volite li Zagreb?.pdf
ISBN
7995577192426

OPIS

Jedina aktualna monografija o glavnom gradu Hrvatske iz pera legendarnog Zvonimira Milčeca. Tko bi mogao o Zagrebu još nešto novoga reći ako ne Zvonimir Milčec, najprepoznatljiviji purger među Zagrepčancima, najzagrebačkiji pisac među piscima?! On ovom knjigom ispisuje svoj Zagreb, ili ono što je ostalo od njega, kako u uspomenama i sjećanjima, tako i u našoj neposrednoj zbilji. Volite li Zagreb? miksa dokument i izmišljaj, faction i fiction, legendu i materijalne tragove kulture u maniri lagodnog i ležernog kulturnoga vodiča s odlikama literariziranog eseja. Književnik i novinar Zvonimir Milčec u svojim pripovijestima o gradu počesto nam ustvari priča o tome kako Zagreb hoda, više zainteresiran za njegove ljude i »tiha mjesta« negoli za tzv. službenu povijest. Pa ipak, njegov tekst sadrži i optimalnu kvotu nezaobilaznog i temeljnog znanja o Zagrebu, koju nijedna ozbiljna knjiga na tu temu ne bi previdjela ili zanemarila. Volite li Zagreb? knjiga je pisca koji se nije libio kroz svoje sito prosijati velike i male teme grada, razabrati njegove snove i stvarnosti, uspone i padove, te silnice u kojima se u njemu sudaraju ono jučer i ovo danas. A možda prije svega – otkriti svome sugrađaninu ili slučajnom posjetitelju mjeru njegove važnosti unutar ovoga dijela Europe. I to ne, naravno, samo pukim opisom, nego i nekonformističnom i nekonvencionalnom hijerarhizacijom.

Hugo's garden - mjesto u gradu u kojem želimo piti jutarnju kavu ili se opustiti nakon napornog radnog dana Volite li putovati? Jeste li ikada bili na planetu zvanom Mašta.? Na tom je planetu toliko predivnih zemalja: zemlja slatkiša gdje na drveću rastu medenjaci, teku čokoladne rijeke, umjesto oblaka nebom plovi šećerna vata. Sada zamislite voćnu zemlju gdje je sve sačinjeno od voća.

lipnja na terasi Oleander hotela Esplanade u skladu s epidemiološkim mjerama. Volite li više kavu ili čaj? Evo koja opcija je zdravija Uz antioksidante, poput npr. protuupalnog spoja klorogenske kiseline, kava ima pozitivne zdravstvene učinke na mozak i jetru, a dobra je i za dijabetes i za metabolički sindrom ...

POVEZANE KNJIGE