Volite li Zagreb?

Volite li Zagreb? - Milčec, Zvonimir | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Milčec, Zvonimir
DIMENZIJA
7,36 MB
NAZIV DATOTEKE
Volite li Zagreb?.pdf
ISBN
9350603450938

OPIS

Jedina aktualna monografija o glavnom gradu Hrvatske iz pera legendarnog Zvonimira Milčeca. Tko bi mogao o Zagrebu još nešto novoga reći ako ne Zvonimir Milčec, najprepoznatljiviji purger među Zagrepčancima, najzagrebačkiji pisac među piscima?! On ovom knjigom ispisuje svoj Zagreb, ili ono što je ostalo od njega, kako u uspomenama i sjećanjima, tako i u našoj neposrednoj zbilji. Volite li Zagreb? miksa dokument i izmišljaj, faction i fiction, legendu i materijalne tragove kulture u maniri lagodnog i ležernog kulturnoga vodiča s odlikama literariziranog eseja. Književnik i novinar Zvonimir Milčec u svojim pripovijestima o gradu počesto nam ustvari priča o tome kako Zagreb hoda, više zainteresiran za njegove ljude i »tiha mjesta« negoli za tzv. službenu povijest. Pa ipak, njegov tekst sadrži i optimalnu kvotu nezaobilaznog i temeljnog znanja o Zagrebu, koju nijedna ozbiljna knjiga na tu temu ne bi previdjela ili zanemarila. Volite li Zagreb? knjiga je pisca koji se nije libio kroz svoje sito prosijati velike i male teme grada, razabrati njegove snove i stvarnosti, uspone i padove, te silnice u kojima se u njemu sudaraju ono jučer i ovo danas. A možda prije svega – otkriti svome sugrađaninu ili slučajnom posjetitelju mjeru njegove važnosti unutar ovoga dijela Europe. I to ne, naravno, samo pukim opisom, nego i nekonformističnom i nekonvencionalnom hijerarhizacijom.

lipnja na terasi Oleander hotela Esplanade u skladu s epidemiološkim mjerama. Volite li više kavu ili čaj? Evo koja opcija je zdravija Uz antioksidante, poput npr. protuupalnog spoja klorogenske kiseline, kava ima pozitivne zdravstvene učinke na mozak i jetru, a dobra je i za dijabetes i za metabolički sindrom ...

mbinacije 😍 👌 DOMAĆE NJOKE u umaku od sira pršuta i rikole 50kn 👌 DOMAĆE NJOKE u pestu od sušenih rajčica i parmezana 50kn Dostava 👉 📞 Ned - Čet 9-23 📞 Pet - Sub 9-24 Brzo naručivanje i još brža besplatna dostava ☎️ 01 3732 390 _____ Food, Drinks & 𝗥𝗼𝗰𝗸'𝗻'𝗥𝗼𝗹𝗹 ... Volite mjehuriće i privlači vas zanosni miris pjenušaca? Tada svakako trebate posjetiti festival pjenušavih vina koji se prošle godine nije održao zbog pandemije koronavirusa. No, ove godine je ipak drugačije pa će se 5.

POVEZANE KNJIGE