Zec na mjesecu

Zec na mjesecu - Šalković, Hrvoje | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šalković, Hrvoje
DIMENZIJA
7,95 MB
NAZIV DATOTEKE
Zec na mjesecu.pdf
ISBN
4210653026114

OPIS

Jedan grad, jedno vjenčanje i jedna momačka večer… O tome kako je Teo Medenić, bagerist i vlasnik građevinske tvrtke s diplomom komparatista književnosti u džepu, prodao firmu u želji da postane pisac, o tome kako teku pripreme za vjenčanje, o zagrebačkoj špici i njezinim ušminkanim ljepoticama, o djevojkama koje nikada ne dočekaju svoje prinčeve, o snobovskim zagrebačkim kafićima, o londonskim striptizetama, o muškome prijateljstvu i urnebesnoj momačkoj večeri za koju trebate imati petlje – čitamo u novome romanu Hrvoja Šalkovića, dobitnika V.B.Z.-ove književne nagrade, Zec na mjesecu”. Šalković je – pričom o svakodnevici svoga glavnog lika, nerealizirana pisca koji piše sladunjavu odu Zagrebu i njegovim najglamuroznijim mjestima, pričom o jednom nesigurnom muškarcu, koji, na korak od ulaska u bračnu luku, želi pobjeći glavom bez obzira, i pričom o muškoj vjernosti i njezinim opačinama – ponovno napisao vedru, duhovitu i lakočitljivu knjigu. Priča je to o jednom gradu, jednom vjenčanju i jednoj momačkoj večeri. Priča koja stvarnost učas pretvara u cirkus, a cirkus se i ne trudi učiniti manje stvarnim nego što uistinu jest.

godine na Mjesec, i to na njegovu stranu nevidljivu sa Zemlje, spustila svoju sondu Chang'e-4. Uz nju, na Mjesec je dopremljen i autonomni robotski rover Yutu 2 (Zec od žada 2), opremljen s nekoliko znanstvenih instrumenata.

Ovaj mit može se naći u različitim kulturama; svaki od njih ima svoje varijacije. Ovaj zec se odnosi na oznake mjeseca koji izgledaju kao skakanje zeca.

POVEZANE KNJIGE