Blato

Blato - Vlaović, Milana | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vlaović, Milana
DIMENZIJA
4,56 MB
NAZIV DATOTEKE
Blato.pdf
ISBN
1256906165805

OPIS

Roman koji otvara novu žensku biblioteku Regina.Gradić u provinciji, u kojem se svi međusobno znaju i svakome se zna njegova unaprijed zadana i od okoline određena mjera, poprište je ove priče. Njezini likovi nemaju u sebi ništa herojsko, nema u njima ni velike tragike, niti ih je usud obilježio iznimnim sudbinama.Te žene i ti muškarci nisu ni do kraja dobri, ni sasvim zli. Većinu njih kao da smo nekada upoznali, ili smo ih samo vidjeli kako stoje pokraj magistrale, u onim nikad dovršenim čekaonicama od betonskih bloketa, i čekaju autobus. Blato je priča o tim ljudima… Milana Vlaović, kao ni njezini likovi ili svijet iz kojega su nastali, nema problema s razlogom za priču, iako ona ne počinje s nekim velikim povodom, niti će se dotaći mondenih društvenih fenomena, ni tema koje su na bilo koji način u trendu. Posve starinski i obično, kao u neka mirnodopska vremena prije tabloida i tranzicije u demokraciju, odvija se njezina stvarnost i protječe vrijeme, ispunjeno malim mjesnim zlobama i ogovaranjima, obiteljskim intrigama i nedopuštenim ljubavima, koje će zatim biti savršen materijal za gradska šaputanja i ogovaranja, a možda i za mit i legendu koja će nadživjeti aktere priče. Milana Vlaović (…) je napisala priču koja ponajprije sliči na neku dobru staru američku televizijsku seriju, u kojoj bi nam u dvadesetak epizoda ekranom prošao cijeli jedan provincijski gradić. Mjesto u kojem ne bismo poželjeli živjeti, a ne bismo ni pobjegli iz njega. Dakle, baš takvo u kakvom nas je često život i zadesio. Iz pogovora Miljenka Jergovića

Koronavirus - najnoviji podatci. Pravilno ... II poljoprivredno zemljište: Zagreb (Blato), 3545 m2 , Parcela površine 3545 m2 u blizini Ulice Mladena nekretnine BLATO prodaja, kliknite i sigurno pronađite! Vaš najbolji alat za traženje nekretnine na webu.

It can be reached by the main island road from town of Korčula. The road runs through the forests in the middle of the island of Korčula. Blato, a town in the interior of the island of Korcula (4-odd km from the coast), 7 km south-east of Vela Luka.It lies on the eastern edge of the Blato field.

POVEZANE KNJIGE