Pobijedimo migrenu i druge glavobolje

Pobijedimo migrenu i druge glavobolje - Demarin, Vida | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Demarin, Vida
DIMENZIJA
8,97 MB
NAZIV DATOTEKE
Pobijedimo migrenu i druge glavobolje.pdf
ISBN
7708166751821

OPIS

Glavobolja je jedan od najčešćih simptoma s kojima se susrećemo, a većina ljudi povremene glavobolje prihvaća kao dio života. Nama liječnicima svakodnevno se obraćaju osobe koje pate od različitih oblika migrene: migrene s aurom, migrene bez aure, menstrualne migrene… Najčešće su to žene, što nije čudno kad se zna da je migrena „ženska bolest. Žene pate od nje triput češće nego muškarci i usto su u žena migrenski napadaji bolniji nego u muškaraca. Knjigu Pobijedimo migrene i druge glavobolje namijenili smo, međutim, i ženama i muškarcima. Pobijedimo migrene i druge glavobolje zasad je jedini popularni priručnik o migreni i drugim glavoboljama, kojega su autori hrvatski liječnici. U njemu ćemo vas na jednostavan i pristupačan, a istodobno stručan način upoznati s migrenom i drugim oblicima glavobolja i objasniti vam najnovije spoznaje o uzrocima i mehanizmima njihova nastanka, kao i o pokretačima napadaja glavobolje. Upoznat ćemo vas i s dijagnostičkom obradom, predočiti vam što vas sve očekuje kad se obratite liječniku i odlučite za liječenje migrene te vam pomoći da se pripremite za liječnički pregled. Posebnu smo pozornost posvetili akutnom liječenju migrene nespecifičnim i specifičnim lijekovima, kao i preventivnom liječenju, a nisu izostavljeni ni sve popularniji prirodni načini liječenja: akupunktura, akupresura, kiropraktika, aromaterapija, liječenje biijem, masaža… Saznat ćete sve o znanstveno utemeljenoj vezi između pojave migrene i prehrane, o važnosti tjelesne aktivnosti, smanjenju svakodnevnog stresa i urednom snu – ukratko o svim čimbenicima na koje možete utjecati sami načinom života i upravljanjem svojim životnim navikama. Pobijedimo migrene i druge glavobolje nudi vam obilje korisnih savjeta i preporuka, koji će vam pomoći da ublažite ili sasvim pobijedite migrenu i druge glavobolje. Ipak, savjetujemo vam da se o svim koracima koje poduzimate u vezi s liječenjem glavobolja obvezno posavjetujete sa svojim liječnikom. Pobijedimo migrenu i druge glavobolje zajedno!

Dokazano je da hrana, način prehrane i prehrambene navike utječu na nastanak glavobolje, njezinu učestalost, jačinu i duljinu napada. Broj i kvaliteta dnevnih obroka presudni su za pravilno ... Stoga svaka osoba kod koje se češće javlja migrena treba ustanoviti koji su to, za nju, specifični trigeri da bi ih mogla izbjegavati, kaže neurologinja, prof.

Vida Demarin, autorica knjige "Pobijedimo migrenu i druge glavobolje". Jedan od glavnih krivaca glavobolje u zadnje vrijeme upravo je sjedilački način života, odnosno uredski poslovi koji zahtijevaju rijetko izlaženje iz zagušljivog prostora, cjelodnevno gledanje u ekran računala, kao i premalo fizičke aktivnosti.Vrlo jaka glavobolja naziva se migrenom, a ona dolazi s nizom svojih specifičnih simptoma.Može trajati i do tri dana te osobu potpuno ... Ublažava migrenu te sprečava napadaje. Istraživanja su pokazala da đumbir ne samo da ublažava migrenu nego je čak može i spriječiti.

POVEZANE KNJIGE