Renesansa

Renesansa - Pelc, Milan | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pelc, Milan
DIMENZIJA
11,87 MB
NAZIV DATOTEKE
Renesansa.pdf
ISBN
2223931666842

OPIS

640 stranica teksta 620 ilustracija (crno bijelih i u koloru) U nizu sintetskih pregleda hrvatske povijesti umjetnosti ova knjiga obuhvaća razdoblje od oko 1450. do oko 1600., koje se u kulturnoj povijesti označava renesansnim. U knjizi je iscrpno i sintetski prikazana umjetnička građa prema vrstama, a na temelju do sada provedenih i publiciranih istraživanja domaćih i stranih znanstvenika – povjesničara umjetnosti. S bogatim ilustracijskim materijalom i arhitektonskim nacrtima knjiga daje cjelovit pregled renesansne umjetničke i umjetnoobrtne baštine u Hrvatskoj, te sažet osvrt na djelovanje umjetnika hrvatskoga podrijetla izvan domovine. Poglavlja knjige:Uvod I. Gradovi i građevine II. Skulptura III. Zlatarstvo IV. Slikarstvo V. Schiavoni VI. Knjižna umjetnost Popis literature Povjesničar umjetnosti dr. sc. Milan Pelc, znanstveni savjetnik, ravnatelj Instituta za povijest umjetnosti u Zagrebu, naslovni docent na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Do sada je objavio desetak znanstvenih knjiga i više desetaka znanstvenih i stručnih članaka u domaćim i međunarodnim publikacijama.

Nakon kupovine Hotela Zagreb u uvali Lapad, ponosni smo i na zakup Vile Aurora u Trstenom te dijela odmarališta na Jakljanu. Sve tri nekretnine planiramo preurediti. Renesansa, omeđena na donjoj vremenskoj granici srednjovjekovljem a na gornjoj barokom, odn.

Školovan u Dubrovniku, Ferrari i Rimu, gdje je 1484. (u Akademiji Pomponija Leta) U Italiji brojna poznanstva s humanistima Državni tajnik: Pred nama je doslovno renesansa željeznice! Željeznička se infrastruktura, napomenuo je Alen Gospočić, neće izgraditi preko noći, taj posao traje desetak godina.

POVEZANE KNJIGE