Ova priča

Ova priča - Baricco, Alessandro | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Baricco, Alessandro
DIMENZIJA
12,72 MB
NAZIV DATOTEKE
Ova priča.pdf
ISBN
9188724046552

OPIS

”Ova priča” doista jest priča, književni tekst koji dočarava svijet između mogućeg i sanjanog, te realnog i povijesnog. Koloplet zbivanja od pojave prvih automobila i automobilskih utrka s početka dvadesetog stoljeća u kojima se suvremenici profiliraju kao zagovornici sigurnog, starog i poznatog ili kao utopistični oduševljenici novim i, povijesna i dramatična bitka kod Kobarida u prvom svjetskom ratu koja i dandanas u Talijana izaziva teške i mučne osjećaje, samo su dio vremenskih odrednica radnje romana ”Ova priča” Alessandra Baricca, a njegovi protagonisti idu svojim usudom po Italiji, Sloveniji, Engleskoj i Americi. Obuzet strašću prema automobilskim pistama uopće, a posebno idealnom pistom koja će, ako je sagradi, simbolizirati čitav svijet, Ultimo Parri, sanja svoj životni san. Ali, san i zbilja ne poklapaju se za Ultima pa njegov san ostvaruje Elizaveta, Ruskinja koja je zbog oktobarske revolucije prebjegla u Ameriku. Ultimo, čovjek sa zlatnom sjenom i Elizaveta, žena koju nosi bezrazložna zloća prema svima s kojima se susreće. Pa ipak, i ma koliko bili suprotni, Ultimo i Elizaveta doživljavaju svoje ganuće u magičnoj, cijeloživotnoj platonskoj ljubavi. Alessandro Baricco, pisac koji je stekao slavu prvenstveno romanom “Ocean more”, i svojim osmim romanom iskazuje svoju opsesiju, tako rijetku u današnje vrijeme – Baricco ne piše knjige nego književnost.

Koloplet zbivanja od pojave prvih automobila i automobilskih utrka s početka dvadesetog stoljeća u kojima se suvremenici profiliraju kao zagovornici sigurnog, starog i poznatog ili kao utopistični oduševljenici novim i, povijesna i dramatična bitka kod Kobarida ... Ova priča izmamit će vam suze radosnice Pročitaj više sibenski.hr Novi život Sudbina malog junaka iz Kistanja rasplakala je Hrvatsku, no Stipica danas živi kao kralj. Ova priča izmamit će vam suze radosnice Pročitaj više Hrčak je znanstveni portal koji na jednom mjestu okuplja hrvatske znanstvene i stručne časopise koje nude otvoreni pristup svojim radovima.

Znam da ni većina vas nema taj detektor. Nek vas ovo osvijesti - kupite ga odmah!! Jeftino, malo, uklapa se u svaki prostor, napisala je Prester Nakon što su se Nikolina Pišek Ristović (48) i njezina kći Una (6) otrovale ... Ova ''ljubavna priča'' ima svoj nastavak: ''Bilo je fantazija, prekrasno iznenađenje!'' 13.11.2020 / 08:15 / Zanimljivosti ''Sa Sašom sam baš opuštena, sigurno ćemo se sresti i poslije Farme.'' Prije dvoboja farmere je posjetio mentor Jure.

POVEZANE KNJIGE