Ova priča

Ova priča - Baricco, Alessandro | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Baricco, Alessandro
DIMENZIJA
11,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Ova priča.pdf
ISBN
9054787544123

OPIS

”Ova priča” doista jest priča, književni tekst koji dočarava svijet između mogućeg i sanjanog, te realnog i povijesnog. Koloplet zbivanja od pojave prvih automobila i automobilskih utrka s početka dvadesetog stoljeća u kojima se suvremenici profiliraju kao zagovornici sigurnog, starog i poznatog ili kao utopistični oduševljenici novim i, povijesna i dramatična bitka kod Kobarida u prvom svjetskom ratu koja i dandanas u Talijana izaziva teške i mučne osjećaje, samo su dio vremenskih odrednica radnje romana ”Ova priča” Alessandra Baricca, a njegovi protagonisti idu svojim usudom po Italiji, Sloveniji, Engleskoj i Americi. Obuzet strašću prema automobilskim pistama uopće, a posebno idealnom pistom koja će, ako je sagradi, simbolizirati čitav svijet, Ultimo Parri, sanja svoj životni san. Ali, san i zbilja ne poklapaju se za Ultima pa njegov san ostvaruje Elizaveta, Ruskinja koja je zbog oktobarske revolucije prebjegla u Ameriku. Ultimo, čovjek sa zlatnom sjenom i Elizaveta, žena koju nosi bezrazložna zloća prema svima s kojima se susreće. Pa ipak, i ma koliko bili suprotni, Ultimo i Elizaveta doživljavaju svoje ganuće u magičnoj, cijeloživotnoj platonskoj ljubavi. Alessandro Baricco, pisac koji je stekao slavu prvenstveno romanom “Ocean more”, i svojim osmim romanom iskazuje svoju opsesiju, tako rijetku u današnje vrijeme – Baricco ne piše knjige nego književnost.

Udomljeni pas Stipica sa novom vlasnicom Brankom Bezić Filipović ... Kupite naš merch (brza dostava po cijelom svijetu, blagdanska akcija u tijeku!) - https://shop.hcl.hrKomentiraj ovaj video i na HCL portalu: https://www.hcl.... Opis. Ova priča doista jest priča, književni tekst koji dočarava svijet između mogućeg i sanjanog, te realnog i povijesnog.

godine, na vrhuncu popularnosti ove detektivske serije. U epizodi je ubijen taksist imena Dražen Mirko.

POVEZANE KNJIGE