Ova priča

Ova priča - Baricco, Alessandro | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Baricco, Alessandro
DIMENZIJA
10,5 MB
NAZIV DATOTEKE
Ova priča.pdf
ISBN
6692255546725

OPIS

”Ova priča” doista jest priča, književni tekst koji dočarava svijet između mogućeg i sanjanog, te realnog i povijesnog. Koloplet zbivanja od pojave prvih automobila i automobilskih utrka s početka dvadesetog stoljeća u kojima se suvremenici profiliraju kao zagovornici sigurnog, starog i poznatog ili kao utopistični oduševljenici novim i, povijesna i dramatična bitka kod Kobarida u prvom svjetskom ratu koja i dandanas u Talijana izaziva teške i mučne osjećaje, samo su dio vremenskih odrednica radnje romana ”Ova priča” Alessandra Baricca, a njegovi protagonisti idu svojim usudom po Italiji, Sloveniji, Engleskoj i Americi. Obuzet strašću prema automobilskim pistama uopće, a posebno idealnom pistom koja će, ako je sagradi, simbolizirati čitav svijet, Ultimo Parri, sanja svoj životni san. Ali, san i zbilja ne poklapaju se za Ultima pa njegov san ostvaruje Elizaveta, Ruskinja koja je zbog oktobarske revolucije prebjegla u Ameriku. Ultimo, čovjek sa zlatnom sjenom i Elizaveta, žena koju nosi bezrazložna zloća prema svima s kojima se susreće. Pa ipak, i ma koliko bili suprotni, Ultimo i Elizaveta doživljavaju svoje ganuće u magičnoj, cijeloživotnoj platonskoj ljubavi. Alessandro Baricco, pisac koji je stekao slavu prvenstveno romanom “Ocean more”, i svojim osmim romanom iskazuje svoju opsesiju, tako rijetku u današnje vrijeme – Baricco ne piše knjige nego književnost.

Ova priča izmamit će vam suze radosnice Pročitaj više Hrčak je znanstveni portal koji na jednom mjestu okuplja hrvatske znanstvene i stručne časopise koje nude otvoreni pristup svojim radovima. U njemu smo pronašli zanimljiv znanstveni rad Marije Petrovčić, spec.

Na zidu u centru gdje Lejla radi nalazi se ova zastava. Ova priča je na društvenim mrežama rasplakala mnogo ljudi, naročito onih koji su izgubili majku Ova emotivna priča o silovanju mlade Zagrepčanke bolno ilustrira zašto žrtve šute . by Nives Bošnjak Emocije 11.02.2021.

POVEZANE KNJIGE