Začinske biljke – stručnjak za vrt

Začinske biljke – stručnjak za vrt - Squire, David | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Squire, David
DIMENZIJA
7,17 MB
NAZIV DATOTEKE
Začinske biljke – stručnjak za vrt.pdf
ISBN
7821342409316

OPIS

Kulinarske aromatične biljke, ili začinsko bilje, najstarije su i najpoznatije biljke, a u srednjovjekovno doba koristile su se za prikrivanje mirisa pokvarene hrane, kao što su jelima, koja bi inače bila neizražajna i jednolična, pridavale zanimljive okuse. Začinske biljke još uvijek se posvuda koriste i mnoge pružaju vrlo osobite okuse; ostale se dodaju kao ukras salatama, sendvičima i ostalim jelima. Ljekovite trave su također popularne i u davna vremena bile su glavni izvor ljekovitih sredstava. Danas su začinske biljke omiljene u vrtovima svih veličina i oblika. Mnoge se ujedno mogu uzgajati u posudama na balkonu ili prozorskoj dasci. Ova izuzetno ilustrirana i praktična knjiga opisuje velik raspon začinskih biljaka, od luka vlasca do đumbira. Većina je idealna za uzgajanje u umjerenim klimatskim područjima, dok su neke manje otporne i treba ih zimi zaštititi. Knjiga sadrži i metode branja, pohranjivanja i korištenja začinskih biljaka, kao i njegu i uzgoj vlastitih biljaka, bilo sjemenom, reznicama ili dijeljenjem. Mnoge biljke su ujedno idealne za rukovet vrtove, cvjetne aranžmane i pot-pourrie. Ova knjiga će obogatiti vaš vrt biljkama, kao i dodatnim osebujnim okusima vašu hranu.

Ako imate vrt, posadite začine tik do kuhinjskog prozora kako bi vam biljke bile nadohvat ruke kada pripremate svoje najbolje specijalitete. Začinske biljke : praktičan priručnik za uzgoj aromatičnog bilja te oblikovanje, sadnju, oplemenjivanje i njegu vrtova s aromatičnim biljem / David Squire ; prevela Rajna Maršanić-Jovanović. - Impressum.

Orhideje - stručnjak za vrt. Squire, David 69,00 kn.

POVEZANE KNJIGE