Začinske biljke – stručnjak za vrt

Začinske biljke – stručnjak za vrt - Squire, David | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Squire, David
DIMENZIJA
4,75 MB
NAZIV DATOTEKE
Začinske biljke – stručnjak za vrt.pdf
ISBN
7937333803958

OPIS

Kulinarske aromatične biljke, ili začinsko bilje, najstarije su i najpoznatije biljke, a u srednjovjekovno doba koristile su se za prikrivanje mirisa pokvarene hrane, kao što su jelima, koja bi inače bila neizražajna i jednolična, pridavale zanimljive okuse. Začinske biljke još uvijek se posvuda koriste i mnoge pružaju vrlo osobite okuse; ostale se dodaju kao ukras salatama, sendvičima i ostalim jelima. Ljekovite trave su također popularne i u davna vremena bile su glavni izvor ljekovitih sredstava. Danas su začinske biljke omiljene u vrtovima svih veličina i oblika. Mnoge se ujedno mogu uzgajati u posudama na balkonu ili prozorskoj dasci. Ova izuzetno ilustrirana i praktična knjiga opisuje velik raspon začinskih biljaka, od luka vlasca do đumbira. Većina je idealna za uzgajanje u umjerenim klimatskim područjima, dok su neke manje otporne i treba ih zimi zaštititi. Knjiga sadrži i metode branja, pohranjivanja i korištenja začinskih biljaka, kao i njegu i uzgoj vlastitih biljaka, bilo sjemenom, reznicama ili dijeljenjem. Mnoge biljke su ujedno idealne za rukovet vrtove, cvjetne aranžmane i pot-pourrie. Ova knjiga će obogatiti vaš vrt biljkama, kao i dodatnim osebujnim okusima vašu hranu.

Klaudijom Carović-Stanko s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: "Sadnja svakog, pa i začinskog bilja, je delikatan posao.Najbolje bi bilo nabaviti sadnicu s grudom supstrata, jer presađivanjem takve biljke biljka doživi najmanji stres.Ako sami uzgojite presadnicu, sijući više sjemenki u jednu teglicu, onda je potrebno pri ... Trajnice u prizemlju - biljke broj 1 za vrt s izvrsnim ukrasnim svojstvima, osim toga, sprečavaju sušenje tla i rast korova. Ove biljke su nepretenciozne, ne trebaju posebnu njegu, dobro rastu u hladu i na suncu, a korijenski sustav prizemlja ne raste korijenje duboko u tlu, već u širini, što rezultira prekrasnim prirodnim tepihom. Začinske biljke pružaju veliko zadovoljstvo.

Ako imate vrt, posadite začine tik do kuhinjskog prozora kako bi vam biljke bile nadohvat ruke kada pripremate svoje najbolje specijalitete. Začinske biljke : praktičan priručnik za uzgoj aromatičnog bilja te oblikovanje, sadnju, oplemenjivanje i njegu vrtova s aromatičnim biljem / David Squire ; prevela Rajna Maršanić-Jovanović. - Impressum.

POVEZANE KNJIGE