Kako sastaviti, objaviti i ocijeniti znanstveno djelo 6. izdanje

Kako sastaviti, objaviti i ocijeniti znanstveno djelo 6. izdanje - Silobrčić, Vlatko | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Silobrčić, Vlatko
DIMENZIJA
3,64 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako sastaviti, objaviti i ocijeniti znanstveno djelo 6. izdanje.pdf
ISBN
6710933011379

OPIS

Knjiga je prije svega namijenjena znanstvenicima, posebice biomedicinarima. Za njih je objavljivanje rezultata rada nezaobilazni sastavni dio istraživanja, njihova posla. Zato se gotovo isključivo radi o znanstvenim člancima, o znanstvenim informacijama. Naći će u njoj korisne građe i oni koji pišu druge vrste informacija. U ovoj je knjizi, dakle, prikazano kako da znanstvene (i druge) informacije mogu biti napisane znatno bolje, da o tome postoje pravila što proishode iz jasne svrhe znanstvenih tekstova i da su ona toliko logična da ih ne treba učiti napamet. Autor na primjerima izlaže kako se znanstveni i drugi tekstovi mogu skratiti i učiniti jasnijima. Knjiga govori o tome što je to znanstveni članak, o znanstvenom stilu, pisanju izvornoga znanstvenoga članka, o pisanju ostalih znanstvenih članaka i magistarskih odnosno doktorskih teza, o pripremanju plakata i predavanja, pisanju prikaza knjiga (recenzija) te o pripremanju prijedloga znanstvenoga projekta

2008: Kako sastaviti, objaviti i ocijeniti znanstveno djelo, 6. dopunjeno izdanje, Medicinska naklada, Zagreb, 298.

Zašto je znanost važna za razvoj svakog društva? Scribd es red social de lectura y publicación más importante del mundo. ISBN 953-614-836-6. Sign 2624.

POVEZANE KNJIGE