Moje brazde

Moje brazde - Vrdoljak, Dražen | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vrdoljak, Dražen
DIMENZIJA
3,83 MB
NAZIV DATOTEKE
Moje brazde.pdf
ISBN
1555560877202

OPIS

Ova knjiga pomno odabranih napisa potvrđuje kako je Dražen Vrdoljak iznašao primjeren stvaralački izazov za svoju vokaciju glazbenog djelatnika, ali i komentatora, ostvarivši u raznolikim profesionalnim inkarnacijama – predstavljača, pokretača kao i distanciranog povjesničara – postmodernistički princip dvostruka kodiranja.Mozaikalnu strukturu ove knjige uputno je usporediti sa slično ulančanim portretnim studijama sjajnog američkog glazbenog pisca Petera Guralnicka koji je u predgovoru svoje antologijske knjige Feel Like Going Home – Portraits in Blues and Rock’n’Roll (1971.) sljedećim riječima opisao njezinu koheziju: Ovo je knjiga profila sačinjenih s namjerom da prikaže povijesni razvoj. Držim da je i Dražen s istom nakanom sakupio svoje prikaze lika i djela Ive Robića, Boška Petrovića, Zdenka Runjića, Olivera Dragojevića, Drage Mlinarca i ostalih manje ili više važnih junaka ove knjige koja je dosada najtemeljitiji pisani doprinos povijesti hrvatske diskografije. Isto kao i Peter Guralnick, Vrdoljak je uložio veliki istraživački napor koji je rezultirao brojnim novim vrijednim dokumentarističkim saznanjima, koristeći u istoj mjeri prednost neposrednosti sudioništva kao i nužan odmak pedantnog i upućenog recenzenta. Upravo takvim emocionalnim i profesionalnim uranjanjem u estradnu praksu, ali i nikada dokinutim kritičarskim i connoisseurskim izdizanjem iz kruhoboračke muzikantske svakodnevice, Vrdoljak je stekao povjerenje i poštovanje sugovornika. Po mnogo čemu ova je knjiga, kao i cjelokupno Draženovo javno djelovanje, pionirsko ostvarenje, ali je isto tako i koncentrat kvalitete i temeljito provjerenih saznanja i podataka, a što je uvrštava u rang iznimnih kulturoloških pothvata koji revaloriziraju cjelokupno područje spisateljeva interesa i angažmana. Darko Glavan

Filerima su učinili moje bore nevidljivim, zahvaljujem se cijelom timu na ljubaznosti i na strpljenju obzirom na sva moja pitanja. - admin.

Izliječe nas dodiri Pa proljeće naidje Ranije Usnimo, zaplešemo Probude nas usne nečije Kad progovore Pa nas ne brine Pa nas zanjišu... Victor Vescovo i njegov istraživački tim oborili su novi rekord i uspjeli zaroniti i istražiti Marijansku brazdu. Osim dosad neviđenih morskih vrsta, na dnu su pronašli i plastični otpad Dražen Vrdoljak rođen je 1.

POVEZANE KNJIGE