Moje brazde

Moje brazde - Vrdoljak, Dražen | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vrdoljak, Dražen
DIMENZIJA
9,92 MB
NAZIV DATOTEKE
Moje brazde.pdf
ISBN
6592975074605

OPIS

Ova knjiga pomno odabranih napisa potvrđuje kako je Dražen Vrdoljak iznašao primjeren stvaralački izazov za svoju vokaciju glazbenog djelatnika, ali i komentatora, ostvarivši u raznolikim profesionalnim inkarnacijama – predstavljača, pokretača kao i distanciranog povjesničara – postmodernistički princip dvostruka kodiranja.Mozaikalnu strukturu ove knjige uputno je usporediti sa slično ulančanim portretnim studijama sjajnog američkog glazbenog pisca Petera Guralnicka koji je u predgovoru svoje antologijske knjige Feel Like Going Home – Portraits in Blues and Rock’n’Roll (1971.) sljedećim riječima opisao njezinu koheziju: Ovo je knjiga profila sačinjenih s namjerom da prikaže povijesni razvoj. Držim da je i Dražen s istom nakanom sakupio svoje prikaze lika i djela Ive Robića, Boška Petrovića, Zdenka Runjića, Olivera Dragojevića, Drage Mlinarca i ostalih manje ili više važnih junaka ove knjige koja je dosada najtemeljitiji pisani doprinos povijesti hrvatske diskografije. Isto kao i Peter Guralnick, Vrdoljak je uložio veliki istraživački napor koji je rezultirao brojnim novim vrijednim dokumentarističkim saznanjima, koristeći u istoj mjeri prednost neposrednosti sudioništva kao i nužan odmak pedantnog i upućenog recenzenta. Upravo takvim emocionalnim i profesionalnim uranjanjem u estradnu praksu, ali i nikada dokinutim kritičarskim i connoisseurskim izdizanjem iz kruhoboračke muzikantske svakodnevice, Vrdoljak je stekao povjerenje i poštovanje sugovornika. Po mnogo čemu ova je knjiga, kao i cjelokupno Draženovo javno djelovanje, pionirsko ostvarenje, ali je isto tako i koncentrat kvalitete i temeljito provjerenih saznanja i podataka, a što je uvrštava u rang iznimnih kulturoloških pothvata koji revaloriziraju cjelokupno područje spisateljeva interesa i angažmana. Darko Glavan

u 20:36 Do isteka još oglas istekao Oglas prikazan 199 puta ... Ova knjiga pomno odabranih napisa potvrđuje kako je Dražen Vrdoljak iznašao primjeren stvaralački izazov za svoju vokaciju glazbenog djelatnika, ali i komentatora, ostvarivši u raznolikim profesionalnim inkarnacijama - predstavljača, pokretača kao i distanciranog povjesničara - postmodernistički princip dvostruka kodiranja. Mozaikalnu strukturu ove knjige uputno je usporediti sa ... Överum CX2 41080 F-2-XL Ostale informacije: PLUG ÖVERUM CX2 41080 F-2-XL Nošeni plug 4 brazde Udaljenost plužnog tijela: 100 cm Klirens: 80 cm Plužno tijelo: Puna daska XL (duga, 2.

Naših ruku djelo! Moderator: MrH. 2510 posts Page 76 of 126.

POVEZANE KNJIGE