Najljepše bosanske bajke

Najljepše bosanske bajke - Abdagić, Haris | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Abdagić, Haris
DIMENZIJA
7,20 MB
NAZIV DATOTEKE
Najljepše bosanske bajke.pdf
ISBN
5766348054967

OPIS

Zbirka sadrži pet najljepših bosanskih bajki: – Baš Čelik, – Zla maćeha, – Usud, – Titiz i Džomet, – Kabadaluk, po izboru priređivača Harisa Abdagića i Muamera Durmiševića. Neke su više, a neke manje poznate, a popraćene su i tumačenjima stranih riječi – turcizama. U njima prepoznajemo elemente europskih, ali i istočnjačkih bajki. Sadrže duh naroda koji je kroz bajke izražavao svoje boli i stradanja, zanose i oduševljenja, strahove i klonuća, …, ugrađujući u njih svoja iskustva, spoznaje i svoju životnu filozofiju.

Pepeljuga je priča za djecu o predivnoj i dobroj djevojci koja je živjela s maćehom i zločestim polusestrama te njenom odlasku na kraljevski bal. Jednom davno, živjela je jedna prelijepa djevojčica imena Pepeljuga sa zlom maćehom i dvije … Draga deco, vaspitačice, učiteljice, mame, tate, bake, deke… Ove smo stranice napravili zbog vas i trudićemo se da nedeljno dodamo bar po jednu lepu bajku.

Tvrdi uvez Knjiga „Najljepše dječje bajke" zapravo je svjedočanstvo o nevinosti djetinjstva i motivima kroz koje djeca uče o ljubavi, prvi put spoznaju strah, razlučuju dobro od zla i, što je najvažnije od svega, ova knjiga simbolizira ono najljepše u djeci što nas nikad neće prestati fascinirati: njihovu nevinost, ali i nevjerojatno snažnu ... Bajke za decu i odrasle, čarobna internet biblioteka, jedinstvena zbirka. Andersenove bajke, braće Grim, omiljene srpske bajke, ilustracije, audio zapisi. Opušteno.rs - Najlepše bajke Najlepše bajke Ljubavna bajka.

POVEZANE KNJIGE