Priče iz davnine

Priče iz davnine - Brlić Mažuranić, Ivana | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Brlić Mažuranić, Ivana
DIMENZIJA
11,32 MB
NAZIV DATOTEKE
Priče iz davnine.pdf
ISBN
9755851924264

OPIS

Prvo je Šegrtom Hlapićem osvojila domovinu, a onda Pričama iz davnine i svijet. U tome su joj pomagali i slikari, jer je Ivani bilo silno važno da joj likovi dobiju prepoznatljiv izgled. Nema iole važnije slikarice ili slikara koji se nije okušao u ilustracijama ovih dviju slavnih knjiga. No, sve do danas nije se znalo da je među prvima bio i šesnaestogodišnji Krsto Hegedušić. Njegova nepoznata crtanka napokon se objavljuje nakon sto godina zaborava i sto godina prvoga izdanja najpopularnije hrvatske knjige.

godine. Izvori ... Njezina najpoznatija zbirka bajki su Priče iz davnine kojima postiže ne samo nacionalni nego i zavidan međunarodni uspjeh (Zima, 2001:9).

"Priče iz davnine" zbirka su bajki autorice Ivane Brlić Mažuranić. Mnoge od njih ostale su u divnom sjećanju brojnih generacija.

POVEZANE KNJIGE