Šalu na stranu

Šalu na stranu - Kishon, Ephraim | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kishon, Ephraim
DIMENZIJA
12,12 MB
NAZIV DATOTEKE
Šalu na stranu.pdf
ISBN
5520986515554

OPIS

Šalu na stranu – Uspomene Ova knjiga uspomena nastala je na temelju niza razgovora koji je s Kishonom, u njegovom domu u Švicarskoj, vodio izraelski novinar Jaron London. Iako, kako je sam rekao, nikad nije želio pisati autobiografiju, Šalu na stranu ipak je autobiografsko djelo u kojem je Kishon vrlo otvoreno progovorio o svom židovskom porijeklu, o obitelji, o svojim djelima te o odnosu prema radu, Bogu, prijateljima, politici te životu općenito. Kishon je i u ovoj knjizi satiričar u duši sposoban i tragične situacije sagledati u vedrijem tonu pa je Šalu na stranu iznimno zanimljiva, iskrena i duhovita knjiga. Ephraim Kishon (1924-2005) izraelski humorist, dramatičar, filmski redatelj, scenarist. Rođen je u Budimpešti kao Ferenc Hoffmann. Nakon rata završava kiparstvo u metalu na Likovnoj akademiji u Budimpešti i od 1945. godine piše kazališne komade i satire. Godine 1949. odlazi iz Mađarske u Izrael, gdje mu pod zanimljivim okolnostima mijenjaju ime te postaje Ephraim Kishon. Jedan je od najpoznatijih svjetskih satiričara a knjige su mu prevedene na 37 jezika i prodane u preko 40 miliona primjeraka. U Hrvatskoj je prevedeno više od 20 Kishonovih knjiga. Više od 40 godina živio je u braku sa Sarom, a nakon njene smrti, ženi se početkom 2003. godine austrijskom književnicom Lisom Witasek.

veljače 2018. u 18:22 "Kad pogledam koliko je branitelja umrlo, oduzelo si život, financijski upropašteno tužbama, uhićeno onda zaključujem ovo: "Rješavaju se drugovi iz komiteta kroz svoje sinove, kćeri unuke, đake i ... Kada vrag odnese šalu: Mračna strana društvenih mreža.

Dobrodošli na stranice Antikvarijata Biblos, Palmotićeva 28, Zagreb (križanje Palmotićeve i Đorđićeve ulice) Šalu na stranu, ova korona-kriza puno je utjecala na svaku poru našeg života - i na starije, a naročito na mlade. No, šalu na stranu. Postoji i jedna druga činjenica kod nas ljudi.

POVEZANE KNJIGE