Šalu na stranu

Šalu na stranu - Kishon, Ephraim | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kishon, Ephraim
DIMENZIJA
9,12 MB
NAZIV DATOTEKE
Šalu na stranu.pdf
ISBN
8492501278330

OPIS

Šalu na stranu – Uspomene Ova knjiga uspomena nastala je na temelju niza razgovora koji je s Kishonom, u njegovom domu u Švicarskoj, vodio izraelski novinar Jaron London. Iako, kako je sam rekao, nikad nije želio pisati autobiografiju, Šalu na stranu ipak je autobiografsko djelo u kojem je Kishon vrlo otvoreno progovorio o svom židovskom porijeklu, o obitelji, o svojim djelima te o odnosu prema radu, Bogu, prijateljima, politici te životu općenito. Kishon je i u ovoj knjizi satiričar u duši sposoban i tragične situacije sagledati u vedrijem tonu pa je Šalu na stranu iznimno zanimljiva, iskrena i duhovita knjiga. Ephraim Kishon (1924-2005) izraelski humorist, dramatičar, filmski redatelj, scenarist. Rođen je u Budimpešti kao Ferenc Hoffmann. Nakon rata završava kiparstvo u metalu na Likovnoj akademiji u Budimpešti i od 1945. godine piše kazališne komade i satire. Godine 1949. odlazi iz Mađarske u Izrael, gdje mu pod zanimljivim okolnostima mijenjaju ime te postaje Ephraim Kishon. Jedan je od najpoznatijih svjetskih satiričara a knjige su mu prevedene na 37 jezika i prodane u preko 40 miliona primjeraka. U Hrvatskoj je prevedeno više od 20 Kishonovih knjiga. Više od 40 godina živio je u braku sa Sarom, a nakon njene smrti, ženi se početkom 2003. godine austrijskom književnicom Lisom Witasek.

Prvi singl koji su otkrili s ... Šalu na stranu. Slalomsko spuštanje i brutalno suptilan prekid baronske seanse.-I onda joj podignem noge u vis, okačim ih o ramena i zarijem joj ga do kraja, ljudi moji to je najbolja poza u istoriji poza, četres' pet minuta sam je tako arčio, prskala je kao fontana kod Beograđanke, 'naš kako su mi mokri čaršavi bili, ej vrištala ne možeš da veruješ, a onda... Ala će se usrećiti :) Šalu na stranu, želimo im sve najbolje i još mnogo dobrih gitara...

KADA JE U PITANJU VAŠA BEZBEDNOST. Volimo da se smejemo, šalimo, skačemo, ali kada je u pitanju vaša bezbednost, šalu na stranu! Bezbednost nam je bitnija od bilo čega, zato vam predstavljamo 9 veličanstvenih saveta kojih se moramo pridržavati: ... Šalu na stranu, vole se već mjesecima.

POVEZANE KNJIGE