Samoodrživo domaćinstvo

Samoodrživo domaćinstvo - Bridgewater, A&G | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bridgewater, A&G
DIMENZIJA
9,25 MB
NAZIV DATOTEKE
Samoodrživo domaćinstvo.pdf
ISBN
4235012236910

OPIS

Samoodrživost je ekološki prihvatljiv način življenja koji označava vlastitu energetsku, prehrambenu i stambenu neovisnost. Ako sami uzgajate organsku hranu, uzgajate životinje, štedite na potrošnji struje i fosilnih goriva (prirodni plin, nafta i ugljen), pohranjujete svoje proizvode, te općenito provodite dosta vremena radeći na zemlji, tada ste na dobrom putu da postanete neovisni i sposobni za samoodržavanje. Filozofija samoodrživosti nudi praktična i precizna rješenja problema življenja koja će pomoći ponovnom oživljavanju planeta. Nudi rješenja za domaćinstvo potpuno neovisno od vanjske vodovodne, strujne ili kanalizacijske mreže, čistu organsku hranu, svjež zrak, uzgoj vlastitih proizvoda, više vježbanja, manje zagađenja, igru s djecom u okolini koja buja životom. Samoodrživost vam nudi stvaran i praktičan pionirski korak prema naprijed. Ovaj precizan priručnik opremljen praktičnim ilustriranim uputama nudi detaljne upute o tome kako živjeti na lakši, čišći i zeleniji način. – Samoodrživa kuća – Voda iz vlastitog izvora – Energija iz vlastitog izvora – Štednjaci na drva – Solarni kolektori – Turbine na vjetar – Geotermalno grijanje – Vodene turbine – Izolacija kuće – Recikliranje otpada – Organski uzgoj hrane – Uzgoj domaćih životinja – Uzgoj pčela – Izrada zimnice – Proizvodnja vina – Izrada sapuna i svijeća

Fotonaponske ćelije za energetsku nezavisnost pravi su izbor za nezavisnost i samoodršivost. Kod nas u Rtanjskom Vrtu osnovni izvor električne energije su solarni paneli.

Ono se oslanja na mnoštvo znanja i veština, kao i na želji pojedinca i zajednice ka samostalnosti. Metode funkcionisanja samoodrživog domaćinstva.

POVEZANE KNJIGE