Jedrilicom sam oko svijeta

Jedrilicom sam oko svijeta - Slocum, Joshua | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Slocum, Joshua
DIMENZIJA
10,31 MB
NAZIV DATOTEKE
Jedrilicom sam oko svijeta.pdf
ISBN
7407458790591

OPIS

Brodski dnevnik popularna je i u svijetu rasprostranjena podvrsta putopisne literature. U rijetkim slučajevima kad zapisivač ima i spisateljskog dara brodski dnevnici dosežu literarnu vrijednost. Jedan od prvih takvih zapisa koji je doživio svjetsku slavu upravo je ova knjiga koja se danas ubraja u klasike žanra.Slocumov opis putovanja jedrilicom Spray Jedrilicom sam oko svijeta postao je planetarno slavan, ishodišna knjiga koju se uvijek spominje uz sve prethodne, kao i sve knjige koje su slijedile poslije nje. Joshuu Slocuma, pak, i zbog njegove knjige, ali ipak više zbog podviga koje je napravio, proglasili su najvećim pomorcem otkad je svijeta. Joshua Slocum rođen je u kvekerskoj obitelji, 20. veljače 1844. u Wilmout Townshipu u Novoj Škotskoj. Djed mu je bio kapetan, a i otac mu je u mladosti plovio. Slocum je pobjegao od kuće i krenuo ploviti na brodovima – na početku kao mali od kužine, da bi već s osamnaest godina postao prvi časnik trgovačke mornarice. Na putovanje oko svijeta krenuo je u svojoj pedeset i prvoj godini. Za njegovom jedrilicom Spray ostalo je 46000 milja. Tijekom plovidbe pisao je i novinama, a svojim je reportažama izazivao senzaciju. Po povratku s putovanja nastala je ova knjiga, pisana jednostavnim stilom kao odraz užitka u plovidbi. Knjiga je objavljena širom svijeta i od autorskih je prava Slocum mogao bezbrižno živjeti. U svojoj šezdeset petoj godini, 14. studenoga 1909. g. zaplovio je iz Vineyard Havena, gdje je došao obnoviti brodske zalihe, zaplovio je prema jugu i nikad više nije doplovio ni u jednu luku.

Nenad Vlahović, moreplovac i autor knjige Opis. Putopis Jedrilicom sam oko svijeta prepričava Slocumove čudesne doživljaje.

listopada, očekuje vas putopisno predavanje i predstavljanje knjige „Jedrilicom oko svijeta" koje će s početkom u 19 sati održati avanturist Nenad Vlahović. ... Slocumov opis putovanja jedrilicom Spray «Jedrilicom sam oko svijeta» postao je planetarno slavan, ishodišna knjiga koju se uvijek spominje uz sve prethodne, kao i sve knjige koje su slijedile poslije nje.

POVEZANE KNJIGE