Modeli pouzdanosti, raspoloživosti i rizika u elektroenerget. sustavu 1.dio

Modeli pouzdanosti, raspoloživosti i rizika u elektroenerget. sustavu 1.dio - Mikuličić, Vladimir | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mikuličić, Vladimir
DIMENZIJA
10,42 MB
NAZIV DATOTEKE
Modeli pouzdanosti, raspoloživosti i rizika u elektroenerget. sustavu 1.dio.pdf
ISBN
1250752343169

OPIS

Udžbenik je namijenjen studentima smjera Elektroenergetike Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, ali i inženjerima koji se u svojoj praksi susreću s problemima pouzdanosti, raspoloživosti, sigurnosti i rizika. Podijeljen je u dva dijela: u prvom se razmatraju analitičke metode proračuna pouzdanosti i raspoloživosti, dok je drugi dio posvećen metodama analize rizika i upravljanja rizikom.Pouzdanost je, uz funkcionalnost i ekonomičnost, osnovni zahtjev koji mora zadovoljiti svaki tehnički uređaj. Danas su bitno usavršeni alati koje inženjeri imaju na raspolaganju kod projektiranja. Razrađene matematičke metode i numerički postupci omogućavaju simuliranje koje pokazuje širok spektar mogućih uvjeta rada. Time nije ni u kojem pogledu smanjena važnost intuicije i iskustva u traženju rješenja. Naprotiv, mogućnosti eksperimentiranja na računalu ili kod slaganja modula stavljaju upravo kreativnost u prvi plan. U ovom udžbeniku veliko je značenje dano točnom definiranju temeljnih pojmova teorije pouzdanosti. Autor pažljivo bira nazivlje prema krilatici Qui bene distinguit, bene docet. Termini su ilustrirani karakterističnim primjerima i opširnim opisima. Na taj način smisao pojedinih postupaka postaje razumljiv, iako je neophodna matematička formulacija, u pravilu, vrlo složena. Ovakav je udžbenik odavno potreban studentima koji se u predmet tek uvode, ali i stručnjacima koji se tim predmetom bave godinama.

Markovljevi modeli - općeniti pristup proračunu pouzdanosti i raspoloživosti sustava. s ohledem na rozhodnutí Evropské rady pro systémová rizika ESRB/2011/1 ze dne 20. ledna 2011, kterým se přijímá jednací řád Evropské rady pro systémová rizika (2), a zejména na čl.

e) a články 18 až 20 tohoto rozhodnutí, s ohledem na stanovisko příslušných zainteresovaných stran ze soukromého sektoru, Prodaja - otkup i prodaja rabljenih knjiga. Otkup i prodaja knjiga.

POVEZANE KNJIGE