Modeli pouzdanosti, raspoloživosti i rizika u elektroenerget. sustavu 1.dio

Modeli pouzdanosti, raspoloživosti i rizika u elektroenerget. sustavu 1.dio - Mikuličić, Vladimir | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mikuličić, Vladimir
DIMENZIJA
11,53 MB
NAZIV DATOTEKE
Modeli pouzdanosti, raspoloživosti i rizika u elektroenerget. sustavu 1.dio.pdf
ISBN
3657387618184

OPIS

Udžbenik je namijenjen studentima smjera Elektroenergetike Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, ali i inženjerima koji se u svojoj praksi susreću s problemima pouzdanosti, raspoloživosti, sigurnosti i rizika. Podijeljen je u dva dijela: u prvom se razmatraju analitičke metode proračuna pouzdanosti i raspoloživosti, dok je drugi dio posvećen metodama analize rizika i upravljanja rizikom.Pouzdanost je, uz funkcionalnost i ekonomičnost, osnovni zahtjev koji mora zadovoljiti svaki tehnički uređaj. Danas su bitno usavršeni alati koje inženjeri imaju na raspolaganju kod projektiranja. Razrađene matematičke metode i numerički postupci omogućavaju simuliranje koje pokazuje širok spektar mogućih uvjeta rada. Time nije ni u kojem pogledu smanjena važnost intuicije i iskustva u traženju rješenja. Naprotiv, mogućnosti eksperimentiranja na računalu ili kod slaganja modula stavljaju upravo kreativnost u prvi plan. U ovom udžbeniku veliko je značenje dano točnom definiranju temeljnih pojmova teorije pouzdanosti. Autor pažljivo bira nazivlje prema krilatici Qui bene distinguit, bene docet. Termini su ilustrirani karakterističnim primjerima i opširnim opisima. Na taj način smisao pojedinih postupaka postaje razumljiv, iako je neophodna matematička formulacija, u pravilu, vrlo složena. Ovakav je udžbenik odavno potreban studentima koji se u predmet tek uvode, ali i stručnjacima koji se tim predmetom bave godinama.

e) a články 18 až 20 tohoto rozhodnutí, s ohledem na stanovisko příslušných zainteresovaných stran ze soukromého sektoru, Prodaja - otkup i prodaja rabljenih knjiga. Otkup i prodaja knjiga.

Coulombov zakon. ε-dielektrična konstanta medija u kojem se nalaze naboji.

POVEZANE KNJIGE