Preživjeli

Preživjeli - Palahniuk, Chuck | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Palahniuk, Chuck
DIMENZIJA
9,31 MB
NAZIV DATOTEKE
Preživjeli.pdf
ISBN
6776260213703

OPIS

Novi roman autora “Kluba boraca”.Premda djeluje kao glas iz budućnosti sa zbivanjima iz nekog zastrašujućeg vremena pred nama, ”Preživjeli” Chucka Palahniuka su roman koji je ozbiljno ukorijenjen u najaktualniju zbilju naše suvremenosti. Priča o Dvorniku Bransonu, jedinom preživjelom iz kršćanske samoubilačke sekte pravovjernih, ispričana je u unazadnom nizu poglavlja, ali njezina radnja napreduje neočekivanim prizorima i događajima koji izričito govore o današnjem svijetu. Masovni mediji i njihova moć, vjerski fanatizam i osobni usud, otmice aviona, pa čak i praktični savjeti o tome kako se, primjerice, čiste krhotine razbijene čaše, te pojmovnik još neizumljenih lijekova u tom čudnovatom kolopletu motiva izazivaju istodobno i smijeh, ali i mučan osjećaj postojanja u kontroliranu svijetu koji ne daje sigurnost. Premda znamo svršetak, ne znamo kako će do njega doći, a u tome je posebna draž Palahniukova pripovijedanja – mračno ozbiljna knjiga koja se čita kao triler koji začas i neočekivano skače iz vrta punog posađenog umjetnog cvijeća u jeziv prostor porno otpada.

Bilo mi je nevjerojatno da smo ih pronašli u tako dobrom zdravstvenom stanju - kazao je poručnik Justin Dougherty Kada ste preživjeli, nekada se teško "rastati" od vlastitog iskustva. Trenutak kada pričaš ili pišeš o tome, to više ne pripada samo tebi, već postaje dio šireg znanja.

HNB upozorava: 'Cijene nekretnina u Hrvatskoj neutemeljeno rastu, a sve je više i nenaplativih kredita kod građana' ... 14) I na samom kraju: preživjeli smo! I to je ono najvažnije. Godina 2020.

POVEZANE KNJIGE