Drevna Kina

Drevna Kina - Gernet, Jacques | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gernet, Jacques
DIMENZIJA
9,19 MB
NAZIV DATOTEKE
Drevna Kina.pdf
ISBN
2640936105340

OPIS

Dva su tisućljeća čudesnog razvoja drevne Kine, od neolitskih vremena do utemeljenja golemoga, centraliziranog Carstva 221. godine prije Krista. Nebrojena su blaga koja nam je podarila ova drevna i veličanstvena kultura: tisak i barut samo su neka od njih… Naravno, tu se nalazi i bezvremena i često zagonetna filozofija, baš kao i stoljećima njegovana umjetnost… Ova knjižica donosi etape tog razvoja, od prapovijesnog do drevnoga doba, od razdoblja Hegemona do stvaranja Vojnih država, od pojave konfucijanizma do utemeljenja Carstva. Uz demografske, političke i gospodarske promjene, u njoj se priča i o postupnom, ali iznimno važnom uređenju obradivih površina, smišljanju novih tehnika u poljodjelstvu, graditeljstvu, umjetnosti i umijeću ratovanja, baš kao i o duhovnom i misaonom razvoju kineskog čovjeka.

Kineska medicina uključuje akupunkturu, Qigong (Chi Kung), ljekovito bilje i duboke masaže. Više od 25 % svjetskog stanovništva koristi tradicionalnu kinesku medicinu. Kupite knjigu Drevna Kina Velike civilizacije autora: Eduard L.

vijeka po kvantitativnim kriterijima (broj stanovnika, vojnika, BDP) bila uistinu najmoćnija država na svijetu, ali su sve te prednosti bile anulirane viševjekovnim tehnološkim zaostajanjem za zapadnim državama. Drevna Kina počinje s polumitskom dinastijom Xia o čijem postojanju se priča prenosi s koljena na koljeno iako arheološki dokazi o istom nikada nisu pronađeni, a nastavlja se na dinastiju Shang (1600. - 1046.

POVEZANE KNJIGE