Filozofija i smrt

Filozofija i smrt - Milčinski, Maja | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Milčinski, Maja
DIMENZIJA
4,35 MB
NAZIV DATOTEKE
Filozofija i smrt.pdf
ISBN
8420084796724

OPIS

Ovo djelo uz različite teme i probleme azijskih filozofskih i religijskih škola nastoji prikazati prihvaćanje smrti kao dijela života. Na neki način tradicija kultiviranog odnosa spram smrti u nekim azijskim tradicijama djeluje kao lijek te omogućuje pozitivan odnos spram života.Budizam je istočnoazijski oblik duhovnosti, religija i filozofija s temeljnim pretpostavkama koje se zbližuju s onim naucima u svijetu što se ponekad nazivaju mističkima. Polazeći od stajališta da je temeljna činjenica života patnja, sve se nastojanje budizma sastoji u dovođenju ljudi do izbavljenja u smislu oslobođenja od okolnosti što čovjeka navode na patnjui svakakve oblike ovisnosti, kao i do oslobođenja od subjektivnog pritiska prijeteće smrti. U tome jest ili bi barem trebao biti cilj u suštini svih religija, filozofija i praktičnih znanosti, samo što se istočnoazijska mudrost prihvaća tog projekta – za razliku od europsko-američkog modela – iznutra u čovjekovom duhu, a ne polazeći od vanjskog svijeta u mjeri u kojoj je dostupan spoznavanju posredstvom ljudskih osjetila i odgovarajućeg manipuliranja.

RDF-XML je objavio 30.9.2020 05:55 | 131 odgovora u temi 3 1 . Prividna smrt u mišljenju.

Format: 20 x 12; ISBN: 978-953-6566-93-8; Broj stranica: 161; Uvez: Mekani; Godina izdanja: 2008; Izdavač: Cid-nova; U kategoriji: Društvene znanosti; Ovo djelo uz različite teme i probleme azijskih filozofskih i religijskih škola nastoji prikazati prihvaćanje smrti kao ... U davna vremena, smatralo se da filozofija treba poučiti čovjeka ispravnijem i smislenijem življenju, mudrijem i ljepšem životu. Isto tako, ona ga je trebala poučiti i smislenoj smrti.

POVEZANE KNJIGE