Kontrola infekcije u stomatološkim ustanovama

Kontrola infekcije u stomatološkim ustanovama - Vučićević - Boras, Vanja | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vučićević - Boras, Vanja
DIMENZIJA
5,4 MB
NAZIV DATOTEKE
Kontrola infekcije u stomatološkim ustanovama.pdf
ISBN
6868313286883

OPIS

Mnogi su infektivni agensi prisutni u zdravstvenim ustanovama i bolesnici se mogu inficirati za vrijeme primanja, a zdravstveni djelatnici za vrijeme pružanja zdravstvenih usluga, ali i drugi ljudi koji rade unutar zdravstvenih ustanova ili oni koji dolaze u interakciju s bolesnicima također mogu biti inficirani u zdravstvenim ustanovama. Postupajući po znanstveno utemeljenim mjerama kontrole infekcije, koje se temelje na identifikaciji rizika, znatno se mogu smanjiti infekcije povezane sa zdravstvenim ustanovama. U knjizi su opisane standardne i dodatne mjere kontrole infekcije, relevantnije zarazne bolesti u zdravstvenim ustanovama (bakterijske i virusne), kao i izvadak iz zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti

Vučićević - Boras, Vanja 60,00 kn. Dodaj u košaricu.

stoljecu 5-10 posto bolesnika primljenih u bolnicu stekne bolnicku infekciju. Suocen s rastucim problemom bolnickih infekcija u Bosni i Hercegovini, tim strucnjaka iz razlicitih oblasti medicine za vas je pripremio prirucnik „Prevencija i kontrola bolnickih infekcija u zdravstvenim ustanovama". Prevencija i kontrola infekcije u zdravstvenoj zaštiti u slučaju sumnje na novi koronavirus (nCoV) Privremeno uputstvo 25.

POVEZANE KNJIGE