Napoleon – Politički život

Napoleon – Politički život - Englund, Steven | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Englund, Steven
DIMENZIJA
4,75 MB
NAZIV DATOTEKE
Napoleon – Politički život.pdf
ISBN
4916654876892

OPIS

U djelu Napoleon: Politički život, Steven Englund, ugledni američki povjesničar, iskoristio je svu svoju erudiciju kako bi stvorio bogat prikaz velikog vojskovode i državnika – u potrazi za neponovljivom snagom, ličnošću i političkim značenjem Napoleona Bonapartea koji je, u samo petnaestak godina, zauvijek promijenio Europu. Napoleon je vjerovao kako se stvari mogu riješiti ratom, ali ne i da je rat krajnji smisao političkoga djelovanja. S time na umu, autor je u ovom djelu pred osobnim i vojnim, jasnu prednost dao političkim aspektima Napoleonova života. Ovo iznimno djelo ujedno je i prva Napoleonova biografija na hrvatskom jeziku nakon niza godina.

godine obnašao dužnost prvog predsjednika Francuske, a od 1852. do 1870.

godine držao vlast u Francuskoj kao car. Bonaparte je bio nećak i legalni nasljednik cara Napoleona I. Napoleon je kazao: "Ne - od sada sudbinu ljudi i njihovih života preuzima politika u svoje ruke".

POVEZANE KNJIGE