Protiv sreće – U pohvalu melankoliji

Protiv sreće – U pohvalu melankoliji - Wilson, Eric G. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Wilson, Eric G.
DIMENZIJA
11,85 MB
NAZIV DATOTEKE
Protiv sreće – U pohvalu melankoliji.pdf
ISBN
6371072014079

OPIS

Ovaj bi neobični i lucidni esej bilo veoma pogrešno smatrati namijenjenim samo američkom čitateljstvu; naprotiv, korisno ga je shvatiti kao svojevrsno cjepivo protiv nasrtljivog izvoza industrije plitkosti, a ona. kao što znamo, kriči odasvud. Elegantno, artikulirano i smireno Wilson nas vodi na put stanjima duha koja nikome od nas nisu strana. Ne samo da ne treba bježati od trenutaka potištenosti, treba ih znati cijeniti i o njima misliti – kao nekoć Ficino, Keats, Melville, Blake, ili Beethoven, Lennon, .Ioni Mitchell… …”Sve se, na kraju, svodi na kontrolu, zar ne? Ljudi skloni apsolutnoj sreći, obuzeti američkim snom, ne žele li oni zapravo nadzor nad životom? Ne nadaju li se kako će upravo oni biti ti koji donose odluke, oni koji drže konce u rukama, i to na svoj način. Dakako, svi mi – bili sretni ili tužni – priželjkujemo određenu mjeru kontrole nad vlastitom sudbinom. Mogli bismo reći da problem nastaje kada poželimo previše kontrole, kada svijet poželimo pokoriti vlastitoj volji. Oni što teže potpunoj sreći najvjerojatnije priželjkuju potpunu autonomiju, sposobnost da neizbježne životne šokove prenesu na neku eteričnu ravan s koje će po volji birati i podupirati odabrana značenja. A to je samotno mjesto, nestvarno, nevjerojatno i strahotno. Sretan čovjek je umišljen čovjek.”

... Souček će u utorak veče moći da se nađe u startnih 11 Čekićara protiv Mančester junajteda u okviru FA Kupa. Navršava se, evo, puna godina dana od pojave prvog oboljelog Hrvata od korona virusa.

U prvoj utakmici su slavili 4:3, a u uzvratu su Švicarci slavili s 2:0. Pogotke za Young Boyse postigli su Siebatcheu i Fassnacht. VAKCINE ZNAČE ŽIVOT, NAPREDAK I BUDUĆNOST! Oglasio se predsednik Vučić: Hvala svima koji su radili na projektu nabavke! /FOTO/ Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je na Instagramu svim ljudima koji su radili na projektu nabavke vakcina protiv korona virusa jer, kako je istakao, vakcine znače život, ali i napredak ekonomije i budućnost naše zemlje Gest za svaku pohvalu..

POVEZANE KNJIGE