Svijet bez nas

Svijet bez nas - Weisman, Alan | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Weisman, Alan
DIMENZIJA
3,80 MB
NAZIV DATOTEKE
Svijet bez nas.pdf
ISBN
3916717482905

OPIS

Jeste li ikad razmišljali što bi se dogodilo da ljudska rasa odjednom nestane?U knjizi Svijet bez nas, Alan Weisman na posve originalan način pristupa pitanjima ljudskog utjecaja na naš planet: traži da Zemlju zamislimo bez nas.U ovom dalekosežnom djelu Weisman objašnjava kako će se naša masivna infrastruktura srušiti i naposljetku nestati kad u svijetu više ne bude bilo ljudi, otkriva koji će svakodnevni predmeti postati besmrtni u obliku fosila, kako će se bakrene cijevi i žice pretvoriti u crvenkaste naslage, zašto bi neke od naših najstarijih građevina mogle preživjeti duže od ostale arhitekture te kako bi plastika, brončani kipovi, radijski valovi i neke umjetne molekule mogli predstavljati naše najtrajnije darove svemiru. Proučavajući mjesta na kojima već sad nema ljudi (posljednji ostatak praiskonske europske šume, korejsko demilitarizirano područje, Černobil), kao i najurbaniziranija područja (New York), Weisman razotkriva neizmjernu sposobnost Zemlje da iscijeli samu sebe. Dok nam pokazuje veliku štetu koju su nanijeli ljudi, dok objašnjava koji će se primjeri naše najljepše umjetnosti i kulture najduže održati, Weismanovo nas djelo u konačnici vodi prema radikalnom, ali i uvjerljivom rješenju koje je ipak optimistično. Jedno od najupečatljivijh publicističkih djela objavljenih u ovom desetljeću ozbiljno, ali i čitljivo provocira naš um i duboko se, kao nijedna druga knjiga, zagledava u posljedice naših djela na planetu. Prevela: Radha Rojc Belčec

Podatci WHO-a pokazuju da je vakcinisano tek 1,5 posto stanovništva u 29 evropskih zemalja (Reuters) Svijet nije svugdje kaos. Za razliku od nas, Amerika kažnjava sebične: u New Yorku za cijepljenje preko reda liječnici mogu ostati bez licence i biti kažnjeni s milijun dolara! Piše Hina.

Pretraži SVIJET BEZ NAS Izdavač: V.B.Z. 2008 Mekani uvez, 332 str Knjiga je u savršenom stanju, nelistana Jeste li ikad razmišljali što bi se dogodilo da ljudska rasa odjednom nestane? U knjizi Svijet bez nas, Alan Weisman na posve originalan način pristupa pitanjima ljudskog utjecaja na naš planet: traži da Zemlju zamislimo bez nas. četvrtak, 7.

POVEZANE KNJIGE