Bipolarni poremećaj

Bipolarni poremećaj - Meyer, Thomas D. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Meyer, Thomas D.
DIMENZIJA
7,51 MB
NAZIV DATOTEKE
Bipolarni poremećaj.pdf
ISBN
7553115908764

OPIS

Bipolarni poremećaj – manično-depresivni poremećajU ovoj knjizi naći ćete odgovore na često postavljana pitanja oboljelih, njihovih rođaka, partnera i prijatelja. Možete se informirati o mogućnostima za pomoć kako biste kao oboljeli ili rođak naučili bolje se nositi s bolešću. Ova vam knjiga može dodatno pomoći, uz psihijatrijsko i psihološko liječenje, a može vam i pomoći u odluci da potražite još koje stručno-liječničko i psihološko objašnjenje ili liječenje. U svakom slučaju, knjiga pokušava odgovoriti na vaša pitanja, te vam pomoći da se samosvjesno i samoodređeno nosite sa svojom bolešću. Ona slijedi jasnu strukturu. – U prvom dijelu objašnjen je poremećaj, uzroci i mogućnosti liječenja. – Drugi dio bavi se mogućnostima za samopomoć Iz sadržaja Bipolaran, odnosno manično-depresivan – što je to?; Što znači manično-depresivni (bipolarni afektivni) poremećaj?; Što je uzrok?; Kada započinje liječenje?; Upravljanje samim sobom: Što mogu učitini?; Što je upravljanje samim sobom?; Upoznajte bolje svoja raspoloženja i svoj ritam; Kad postanem depresivan; Kad postanem hipomaničan ili maničan

U početku mi je to bilo jako teško, ne znaš na što dolaziš, ali ubrzo shvatiš da te grupa prihvaća i ... Bipolarni poremećaj spada u grupu poremećaja raspoloženja. Patološko raspoloženje i s tim povezani vegetativni i psihomotorni simptomi čine ključni sadržaj kliničke slike. Bipolarni afektivni poremećaj.

Prije su ga nazivali manično-depresivna psihoza, a očituje se u izmjenama maničnih i depresivnih epizoda kod većine ljudi. Bipolarni afektivni poremećaj (BAP) karakterizira značajan poremećaj razine raspoloženja i aktivnosti, koje može biti povišeno, sa povećanom energijom i aktivnosti; tada se radi o hipomaniji ili maniji, ovisno o intenzitetu simptoma, ili sniženo raspoloženje, energije i aktivnosti: tada se radi o depresiji. Bipolarni afektivni poremećaj endogena je duševna bolest u kojoj se izmjenjuju epizode manije i depresije. Spada u teške endogene psihoze.

POVEZANE KNJIGE