Franz Kafka – biografija

Franz Kafka – biografija - Murray, Nicolas | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Murray, Nicolas
DIMENZIJA
3,12 MB
NAZIV DATOTEKE
Franz Kafka – biografija.pdf
ISBN
1188089459108

OPIS

Neshvaćen tijekom života, u sukobu s ocem, činovničkoga zvanja koje je prezirao i nesretan u vezama sa ženama, Franz Kafka ipak je uspio proizvesti književna remek-djela čiji junaci, atmosfera i radnje i dandanas intrigiraju čitatelje.Kafka je klasik u najboljem smislu te riječi, u svojim pričama i romanima živ, u pismima zanimljiv, a u dnevnicima i dalje zagonetan. U najnovijoj biografiji Nicholas Murray istražuje sve te tragove, baš kao i okolnosti koje su ga dovele do svih njegovih postignuća. I dandanas riječ kafkijanski odzvanja jezom i strahom da stvari koje nam se događaju nikada nećemo dokraja razumjeti, baš kao što to nije uspjelo ni Kafki ni njegovim likovima.

Dakle Kafka je odrastao u jednoj strogoj obitelji koja je puno držala do svojih pravih vrijednosti, odnosno načela. Franz Kafka rođen je u Pragu 3. srpnja 1883.

Rođen je bogatoj obitelji u kojoj je dominirao otac, Herman Kafka kojeg je Stanley Corngold opisao kao dominantnu osobu s odličnim poznavanjem ljudske prirode. Franz Kafka (3 July 1883 - 3 June 1924) was a German-speaking Bohemian novelist and short-story writer, widely regarded as one of the major figures of 20th-century literature.His work fuses elements of realism and the fantastic. It typically features isolated protagonists facing bizarre or surrealistic predicaments and incomprehensible socio-bureaucratic powers. Franz Kafka bio je poznati književnik i jedan od najznačajnijih autora suvremene svjetske literature i suvremenog romana.

POVEZANE KNJIGE