Franz Kafka – biografija

Franz Kafka – biografija - Murray, Nicolas | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Murray, Nicolas
DIMENZIJA
11,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Franz Kafka – biografija.pdf
ISBN
3686306962622

OPIS

Neshvaćen tijekom života, u sukobu s ocem, činovničkoga zvanja koje je prezirao i nesretan u vezama sa ženama, Franz Kafka ipak je uspio proizvesti književna remek-djela čiji junaci, atmosfera i radnje i dandanas intrigiraju čitatelje.Kafka je klasik u najboljem smislu te riječi, u svojim pričama i romanima živ, u pismima zanimljiv, a u dnevnicima i dalje zagonetan. U najnovijoj biografiji Nicholas Murray istražuje sve te tragove, baš kao i okolnosti koje su ga dovele do svih njegovih postignuća. I dandanas riječ kafkijanski odzvanja jezom i strahom da stvari koje nam se događaju nikada nećemo dokraja razumjeti, baš kao što to nije uspjelo ni Kafki ni njegovim likovima.

Rodio se u bogatoj židovskoj obitelji u kojoj je prije svega dominirao strogi otac, koji je nerijetko provodio i tiraniju. Dakle Kafka je odrastao u jednoj strogoj obitelji koja je puno držala do svojih pravih vrijednosti, odnosno načela. Franz Kafka rođen je u Pragu 3.

jun 1924) Kao što je Van Gog postao sinonim za neshvaćenu likovnu genijalnost koju otkrivaju tek generacije nakon autorove smrti, isti je slučaj i sa Kafkom u svetu književnosti. Franz Kafka ( Praga, Imperio austrohúngaro; 3 de julio de 1883 - Kierling, Austria; 3 de junio de 1924) fue un escritor bohemio en lengua alemana nacido en Praga, actual capital de República Checa. Su obra, una de las más influyentes de la literatura universal, [.

POVEZANE KNJIGE