Franz Kafka – biografija

Franz Kafka – biografija - Murray, Nicolas | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Murray, Nicolas
DIMENZIJA
5,14 MB
NAZIV DATOTEKE
Franz Kafka – biografija.pdf
ISBN
8372018216915

OPIS

Neshvaćen tijekom života, u sukobu s ocem, činovničkoga zvanja koje je prezirao i nesretan u vezama sa ženama, Franz Kafka ipak je uspio proizvesti književna remek-djela čiji junaci, atmosfera i radnje i dandanas intrigiraju čitatelje.Kafka je klasik u najboljem smislu te riječi, u svojim pričama i romanima živ, u pismima zanimljiv, a u dnevnicima i dalje zagonetan. U najnovijoj biografiji Nicholas Murray istražuje sve te tragove, baš kao i okolnosti koje su ga dovele do svih njegovih postignuća. I dandanas riječ kafkijanski odzvanja jezom i strahom da stvari koje nam se događaju nikada nećemo dokraja razumjeti, baš kao što to nije uspjelo ni Kafki ni njegovim likovima.

Rodio se u bogatoj židovskoj obitelji u kojoj je prije svega dominirao strogi otac, koji je nerijetko provodio i tiraniju. Dakle Kafka je odrastao u jednoj strogoj obitelji koja je puno držala do svojih pravih vrijednosti, odnosno načela. Franz Kafka rođen je u Pragu 3.

srpnja 1883. godine u Pragu u vrijeme Austro-Ugarske monarhije.

POVEZANE KNJIGE