Leksikon političara masona

Leksikon političara masona - Minder, Robert A. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Minder, Robert A.
DIMENZIJA
9,6 MB
NAZIV DATOTEKE
Leksikon političara masona.pdf
ISBN
4033702375643

OPIS

LEKSIKON POLITIČARA MASONA: OD G. WASHINGTONA I W. CHURCHILLA DO A. U. PINOCHETA I S. ALLENDEA Što je potaknulo one koji nisu bili obrtnici da pristupe jednom obrtničkom udruženju? Bilo je to možda izvanredno zanimanje za građevinarstvo koje je vladalo u Engleskoj 17. stoljeća, možda je ulogu igrao i faktor društvenosti. Ipak je vrlo vjerojatno da je veliku draž činila spoznaja da se u ložama njeguje bratstvo i tolerancija. U Engleskoj su bješnjele vjerske borbe, a lože su bile jedina mjesta gdje su katolici i protestanti imali međusobne kontakte. No time je sigurno počelo rasti i značenje slobodnoga zidarstva za politiku: na neutralnom tlu moglo se razgovarati bez javnosti, uz obvezu da se sasluša drugoga i sučeli s njegovim mišljenjima i nazorima… Leksikon političara masona donosi sažetu povijest masonstva po svim kontinentima i državama cijeloga svijeta izdvajajući osobito političare masone. O utjecaju masonskih organizacija i pojedinih političara na ključna politička zbivanja posljednjih dvjestotinjak godina, kako u Europi, tako i u ostatku svijeta, vladalo je jedno opće mišljenje, skoro jednodušno uvjerenje, koje se nije temeljilo na stvarnim činjenicama. Leksikon političara masona pokazuje na egzaktan način, bez pretenzija kakvoga dovršenog i kritičkog znanstvenog rada, broj političara masona, njihovu zastupljenost u političkim strankama i državnim i upravnim tijelima pojedinih zemalja, njihov stvarni utjecaj u pojedinim ključnim trenucima novije povijesti (od Francuske revolucije, preko oba svjetska rata, do hladnoga rata i suvremene globalizacije) te eventualni nevidljivi, iz sjene, utjecaj na obnašatelje vlasti.

Kod nas važi pravilo da ko želi da otkrije da je mason, to može slobodno da uradi, ali mi ne smemo to da otkrivamo - kaže Pavlović.Domaćin grandkomander Dragan Đurić zahvalio je svima koji su došli u glavni grad Srbije povodom ... Slobodno zidarstvo ili masonerija (franc. maçonnerie), takođe framasonerija (franc.

0 komentari (0) Redovna cena: 1.210,00 din. Sa popustom i do: 980,10 din (ušteda: 229,90 din) Mek povez.

POVEZANE KNJIGE