Yoga derviša: sufijska tajna vječne mladosti

Yoga derviša: sufijska tajna vječne mladosti - Griffith, Ennea Tess | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Griffith, Ennea Tess
DIMENZIJA
8,45 MB
NAZIV DATOTEKE
Yoga derviša: sufijska tajna vječne mladosti.pdf
ISBN
5020533778649

OPIS

Zahvaljujući Idrisu Lahoreu, umjetnost, filozofija i pokreti Samadeve – onako kako su ih od pradavnih vremena izvodili derviši u svojim tajnim bratstvima – sada su dostupni i Zapadu.Pokreti Samadeve slični su yogi, tai chi chuanu i plesu. Slijedeći strogu obuku, opisanu u knjizi, Idrisu Lahoreu dopušteno je znanje i tehnike derviša prenijeti muškarcima i ženama Zapada. Nakon mnogo godina intenzivnog rada pod vodstvom Idrisa Lahorea, njegove učenice Ennea Tess Griffith i Emma Thvloch podučavaju Samadevu na tečajevima u Francuskoj i šire, kao i na Slobodnom Samadeva sveučilištu u Alsaceu. U ovoj knjizi otkrit ćete sedam temeljnih arkana (tajnih vježbi) Samadeve, u derviša poznatih kao vježbe pomlađivanja. One su jednostavne, izuzetno revitalizirajuće i učvršćuju tijelo, donoseći mu zdravije, energiju, gipkost i opuštenost. One iznova harmoniziraju psihu, usporavaju proces starenja i regeneriraju um, čineći ga bistrijim i pronicljivijim. Ove uistinu izuzetne vježbe stimuliraju i harmoniziraju sve naše fizičke, emocionalne i mentalne resurse, pomažući nam da postanemo smireniji, vedriji i kreativniji u suočavanju sa svim situacijama našega svakodnevnog života. Živo oslikane brojnim detaljnim fotografijama, vježbe su objašnjene jednostavno i efikasno. Samadeva gestualna eufonija je psihotjelesna metoda koja ima svoje uporište u najdrevnijim učenjima istočnjačkih škola mudrosti, koje su iznjedrile većinu struja misli od antike do danas. Pored yoga, sufi, taoističkih i zen filozofskih škola izniklih tijekom povijesti, Samadeva gestualna eufonija pomaže nam iznova otkriti njihov zajednički, prvobitan izvor.

One su jednostavne, izuzetno revitali… YOGA DERVIŠA - SUFIJSKA TAJNA VJEČNE MLADOSTI - idris lahore, ennea tess griffith, emma thyloch (26123) - Zahvaljujući Idrisu Lahoreu, umjetnost, filozofija i pokreti Samadeve - onako kako su ih od pradavnih vremena izvodili derviši u svojim tajn... Koliko je meni poznato, knjiga Petera Keldera jedini je pisani izvor dragocjenih podataka o pet prastarih tibetanskih rituala, koji predstavljaju ključ za održavanje mladosti, zdravlja i vitalnosti. Tisućama godina ti su se prividno magijski rituali čuvali kao tajna u udaljenim samostanima Himalaje. YOGA DERVIŠA-SUFIJSKA TAJNA VJEČNE MLADOSTI-sedam glavnih arkana.

Nezaboravna je Gazalijeva izreka da « smrt ubrzava susret sufije sa Voljenim »[1] O smrti, kao nevjesti, pjeva Džalaludin Rumî, a slične opise « smrti » nalazimo kod svih sufijskih pjesnika. Fontana mladosti Tibetanske vježbe za pomlađivanje Drevnom tajnom s visoravni Himalaje pokrenut ćete brda PREDGOVOR Ova divno jednostavna knjiga nije za svakoga. Tesawwuf - simplificirano rečeno, islamski filozofski pravac, koji je u svom početku asketizam, u razvijenoj formi misticizam, a najrazvijenija komponenta je panteizam, koji počinje s velikim misliocem i pjesnikom hazreti Mevlana Dželaluddinom Rumijem (1207.-1273.).. Hurufije - naziv dobili po pojmu harf (slovo).

POVEZANE KNJIGE