Fora je biti faca, zar ne? 5.izd.

Fora je biti faca, zar ne? 5.izd. - Pilić, Sanja | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pilić, Sanja
DIMENZIJA
6,66 MB
NAZIV DATOTEKE
Fora je biti faca, zar ne? 5.izd..pdf
ISBN
1711925310827

OPIS

Sanja Pilić dobila je drugu nagradu Večernjeg lista za kratku priču 1981. godine, drugu nagradu za radioigru O kome se to radi Radio-Študenta i revije Literatura 1990. (Slovenija), nagradu Grigor Vitez za knjigu O mamama sve najbolje (1990), nagradu Ivana Brlić- Mažuranić za knjigu Mrvice iz dnevnog boravka (1995) i za knjigu Zafrkancije, zezancije, smijancije i ludancije (2001) i ponovno nagradu Grigor Vitez za knjigu Sasvim sam popubertetio (2002), te nagradu Mato Lovrak za roman Što mi se to događa (2007). Roman Jesam li se zaljubila uvršten je na časnu listu IBBY-ja za 2008. godinu. Živi i radi u Zagrebu kao samostalna umjetnica. Sanja Pilić rođena je 1954. godine u Splitu. Osnovnu školu i Školu primijenjene umjetnosti završila je u Zagrebu. Na duhovit i mladima blizak način roman FORA JE BITI FACA, ZAR NE? govori o problemima četrnaestogodišnjeg Borne. Borna je odličan učenik, pristojan i lijepo odgojen tinejdžer koji se ne snalazi najbolje scurama.Shvaća da se mora promijeniti i postati „faca“. Promijenio je odjeću i frizuru, prijavio se na Facebook, naučio skejtat i osvojio Sonju… Kao i u svojim dosadašnjim romanima za djecu i mlade, autorica je i u romanu Fora je biti faca, zar ne? obradila teme koje su djeci bliske i s kojima sesusreću. Na taj se način lako mogu poistovjetiti s likovima.

Dijeli: Kataloški br.: 44776. Cijena: 69,00 KN Klupska cijena: 55,00 KN Proizvod je na zalihi.

Ukratko je izložen povijesni pregled dječjeg lika u hrvatskom dječjem romanu te se definira pojam adolescentskog junaka s obzirom na Fora je biti faca, zar ne? najnoviji je roman, rado čitane spisateljice za djecu i mlade, Sanje Pilić. Na duhovit i mladima blizak način roman govori o problemima četrnaestogodišnjeg Borne.

POVEZANE KNJIGE