Hrvatski velikani: Ivana između jave i bajke

Hrvatski velikani: Ivana između jave i bajke - Macan, Darko (ur.) | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Macan, Darko (ur.)
DIMENZIJA
12,13 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatski velikani: Ivana između jave i bajke.pdf
ISBN
9649744783653

OPIS

NACIONALNA POVIJEST U STRIPU Osnovnoškolci imaju priliku upoznati nacionalnu povijest na drugačiji, pristupačniji način. Projekt Hrvatski velikani- edukativni strip, u koji su uključeni ponajbolji hrvatski scenaristi i crtači te povjesničari, napokon, nakon 30 godina, strip vraća u hrvatske osnovne škole. Cjelokupni projekt pokrenula je riječka izdavačka kuća Astoria d.o.o., a verificiralo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH te ga preporučuje kao nastavno sredstvo, potpuno u skladu s novim HNOS-om. Izjava ministra znanosti obrazovanja i športa Dragana Primorca o stripu u školi: Strip vidim kao jedan od istinski važnih elemenata u obrazovanju. Najbitnije je da do djece dođe znanje, a strip to može učiniti mnogo ležernije od udžbenika povijesti i kao takav nastavniku može poslužiti kao još jedno nastavno sredstvo kojim će se učenicima približiti materija- rekao je Primorac, zaključivši kako su Hrvatski velikani vrijedan znanstveni projekt. Ministar Primorac pozdravio je uvođenje stripa kao alternativnoga sredstva za učenje. Naglasio je kako je njegova primarna zadaća omogućiti da se učenicima prenese znanje, temeljeno na činjenicama i istini, a strip kao edukativno sredstvo pomiče granice u obrazovanju te na jednostavan način govori o kompleksnim povijesnim zbivanjima i kao takav se odlično uklapa u novi HNOS, kao i težnju da imamo novu hrvatsku školu, kojoj i ovaj strip daje prepoznatljivost.

U Gorance taksi ne dolazi često pa se nadam da bi je vozač mogao prepoznati i javiti kamo ju je odvezao. Ako se Ivana ne želi vratiti natrag u selo, nitko je na to niti hoće niti može siliti. Bilo bi mi drago da se publika uz Orašara na trenutak odmori od svakodnevnih obaveza i s nama utone u svijet između jave i mašte, kazala je Dubravka Lelas, članica ansambla Gradskoga kazališta Trešnja od 2016.

Hrvatski velikani: Ivana između jave i bajke. Macan, Darko (ur.) 22,00 kn.

POVEZANE KNJIGE