Hrvatski velikani: Janica

Hrvatski velikani: Janica - Macan, Darko (ur.) | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Macan, Darko (ur.)
DIMENZIJA
4,21 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatski velikani: Janica.pdf
ISBN
3006797153115

OPIS

NACIONALNA POVIJEST U STRIPU Osnovnoškolci imaju priliku upoznati nacionalnu povijest na drugačiji, pristupačniji način. Projekt Hrvatski velikani- edukativni strip, u koji su uključeni ponajbolji hrvatski scenaristi i crtači te povjesničari, napokon, nakon 30 godina, strip vraća u hrvatske osnovne škole. Cjelokupni projekt pokrenula je riječka izdavačka kuća Astoria d.o.o., a verificiralo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH te ga preporučuje kao nastavno sredstvo, potpuno u skladu s novim HNOS-om. Izjava ministra znanosti obrazovanja i športa Dragana Primorca o stripu u školi: Strip vidim kao jedan od istinski važnih elemenata u obrazovanju. Najbitnije je da do djece dođe znanje, a strip to može učiniti mnogo ležernije od udžbenika povijesti i kao takav nastavniku može poslužiti kao još jedno nastavno sredstvo kojim će se učenicima približiti materija- rekao je Primorac, zaključivši kako su Hrvatski velikani vrijedan znanstveni projekt. Ministar Primorac pozdravio je uvođenje stripa kao alternativnoga sredstva za učenje. Naglasio je kako je njegova primarna zadaća omogućiti da se učenicima prenese znanje, temeljeno na činjenicama i istini, a strip kao edukativno sredstvo pomiče granice u obrazovanju te na jednostavan način govori o kompleksnim povijesnim zbivanjima i kao takav se odlično uklapa u novi HNOS, kao i težnju da imamo novu hrvatsku školu, kojoj i ovaj strip daje prepoznatljivost.

Možda je tradicija skijanja u nas ... Hrvatska je po prvi put samostalno sudjelovala na zimskim Olimpijskim igrama u Albertvilleu 1992. godine.

godine otvoren je Memorijalni centar Nikola Tesla. ——- *Objava članka je sufinacirana sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija SPORTSKI VELIKANI Čitatelji VL-a odabrali: Evo tko je najveći hrvatski sportaš, Modrić ili Janica U 24 sata poslu su prionula 4822 naša web-čitatelja, što je vrlo pristojan uzorak, koji su Luki Modriću dodijelili 1943 glasa, a drugoplasiranoj Janici 1597 glasova. Sportski svijet divio se, odnosno još uvijek se divi mnogim hrvatskim sportskim velikanima.

POVEZANE KNJIGE