Hrvatski velikani: Marul i njegov grad

Hrvatski velikani: Marul i njegov grad - Macan, Darko (ur.) | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Macan, Darko (ur.)
DIMENZIJA
9,59 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatski velikani: Marul i njegov grad.pdf
ISBN
7842393278140

OPIS

st. na različitim kontinentima te prikazuje njihovu djelatnost, doprinose i okolnosti u kojima su djelovali, kao i utjecaj i važnost njihovih opusa, na temelju knjige dr.

Je li Knosu presudila civilizacija koja je nastajala nešto kasnije, u zlatom bogatoj Mikeni? Svoje posljednje počivalište na ovom zagrebačkom groblju pronašli su brojni hrvatski velikani, primjerice, političari Franjo Rački, Matko Laginja, Gjuro Basariček, Pavle i Stjepan Radić, zatim, pisci August Šenoa, Antun Gustav Matoš, Eugen Kumičić, Miroslav Krleža, Vjenceslav Novak, Ivana Brlić Mažuranić, sportaši Krešimir ... Mural "Velikani hrvatske znanosti" predstavljen je danas u Osijeku. Zid između glavne pošte i glavne tržnice krase likovi znanstvenika- Ruđera Boškovića, Rudolfa Steinera, Milutina Milankovića, Andrije Mohorovičića i Nikole Tesle. Služba za građane u sklopu koje djeluje Edukativni centar obavlja poslove izravnih kontakata sa građanima sa ciljem afirmiranja otvorenosti i dostupnosti Hrvatskoga sabora građanima, priprema odgovore na upite građana o radu Sabora i parlamentarnoj proceduri, priprema stalne i povremene publikacije o radu Sabora, organizira posjete građana radi razgledavanja Sabora i upoznavanja sa ... Međunarodni likovni natječaj „Velikani hrvatske prošlosti" ove se godine organizira peti, jubilarni put te je, usprkos nesvakidašnjim i zahtjevnim uvjetima, na natječaj pristiglo 1213 radova.

POVEZANE KNJIGE