Maša i patuljak Nemo Guja

Maša i patuljak Nemo Guja - Jerkov, Ana | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jerkov, Ana
DIMENZIJA
4,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Maša i patuljak Nemo Guja.pdf
ISBN
4343629618632

OPIS

Čitajući priču “Maša i patuljak Nemo Guja” djeca koja još ne znaju čitati zabavljaju se i vesele kroz dešifriranje simbola i pogledom na ilustracije, ali i uče kako se ponašati da bi razveselili svoje roditelje. Biti bezvoljan i ne željeti nešto napraviti nije odlika male djece koja su uvijek spremna na aktivnosti vezane, ne samo uz igru nego i obveze. Stoga je pravo osvježenje patuljak Nemo Guja koji djevojčicu uči kako sve može biti zabavno, ako to stvarno želimo napraviti. Djeca, inače vole likove koji se mogu transformirati u divove, zatim u patuljke, a u ovoj priči sve je moguće samo jednom jedinom riječju: Mogu. Djeca mogu puno toga u svojoj mašti, mogu živjeti s patuljcima, mogu biti veliki i mali, ljutiti se i smijati. Čarobna riječ Mogu lako dopire do srca, čime učimo djecu da budu spremni na aktivnosti koje su vezane i uz školske obveze, ali i sve druge koje im se povjere. Stoga je vrijednost ove simboličke slikovnice upravo u tome da ukažemo djeci na pozitivne posljedice ponašanja koja zadovoljavaju potrebe osoba s kojima su u neposrednoj blizini. Time potičemo razvoj njihovih socijalnih kompetencija, uključujući uvažavanje drugih, ali i empatije koja će im uvijek biti neophodna za uspješna druženja kako s vršnjacima, tako i u odnosu s roditeljima. (dr. sc. Smiljana Zrilić) *** Simboličke slikovnice uglavnom su namijenjene djeci u dobi od četiri do osam godina (velika su podrška onim roditeljima i stručnjacima koji žele pomoći djetetu da u području čitanja iskaže sve svoje mogućnosti. Ovakove slikovnice uvode dijete u svijet otkrivanja međusobnih odnosa među riječima kroz važan proces povezivanja riječi i slike (simbola). To je značajna veza u prvim pokušajima ovladavanja tehnikom čitanja, što je posebno učinkovito u radu s djecom s posebnim potrebama. U prilogu slikovnice nalazi se CD. Emocijama obojena, izražajno pročitana priča na prvom dijelu zvučnog zapisa omogućuje djetetu puniji doživljaj i bolje shvaćanje poruke, dok mu drugi dio nudi pomoć pri samostalnim pokušajima čitanja.

Denize Marasović, namijenjena je djeci od 4-8 godina i velika je podrška roditeljima i stručnjacima kao pomoć pri samostalnom čitanju, a posebno se učinkovitom pokazala u radu s djecom s jezičnim teškoćama i djecom s poteškoćama u spoznajnom razvoju. +382 60 00 11 22 +382 60 01 23 45 [email protected] Radnim danima od 08 - 16h ... Program je atraktivan i motivirajući. Mogu ih koristiti i mlađa djeca, koja su na tom području nešto naprednija od svojih vršnjaka.

Leg'o Mujo na kocnicu i jedva zakoci dva centa od patuljka. Izadje Mujo onako ljut i pita:- "Hej kretenu, zamalo te ne zgazih.

POVEZANE KNJIGE