Zidne novine

Zidne novine - Dedić, Arsen | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Dedić, Arsen
DIMENZIJA
5,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Zidne novine.pdf
ISBN
3036807225003

OPIS

Zidne novine – (i)lirsko podjebavanjeArsen Dedić u književnosti i oficijelnoj kulturi htio bi biti crnom ovcom ili bijelom vranom, ostati slijepim putnikom u književnopovijesnom vremeplovu, čak stranputnikom u generacijskim ili stilskim svrstavanjima. Ipak njegov light vene ima s razlogom i teško punjenje, njegovo naizgled sasvim ležerno pisanje ima pokriće dubokih osobnih iskustava, elastičnog životnog pogleda i nagonske kreativne ritmizacije. Nakon zbirke pjesama Padova (i odgovarajuće bolesničko-terapijske empirije) logično je da u njegovim novim stihovima pretežu tamniji, rezigniraniji i melankoličniji tonovi. Nostalgično se osvrćući unatrag, morat će priznati htio sam da me vole, no i razočarano ustanoviti sve je ono pravo tako brzo prošlo, jer brzo se trošilo što je brzo niklo, odnosno: sve što sam sakupljao sad me vodi kraju. Heroj je umoran, stoga ne preostaje nego svoditi račune. Tonko Maroević

Od ove školske godine učenici i učitelji objavljuju zidne novine na panou u školi. Pogledajte neke od poruka koje se tiču pravila ponašanja na internetu/društvenim mrežama i o sigurnosti na internetu. Naslovnica / Vijesti koje imaju tag "Zidne novine".

Forum Zidne novine Bacača Sjenki o erosu u zagrebačkim kvartovima Eros i Polis naziv je novih zidnih novina postavljenih na osam lokacija diljem grada koje se bave seksualnošću zagrepčana u javnom prostoru. Zidne novine Bacača sjenki adresirane su podjednako i slučajnim prolaznicima i namjernim čitateljima u kaslićima Zidnih novina koji se nalaze na osam lokacija u zagrebačkom javnom prostoru. Projekt je tematski usmjeren na prolaznost događajnosti svakodnevnice, mikro i makro memorijske narative vezane uz područja oko samih kaslića te ... Zidne novine - 1.broj možete pročitati u holu škole ili u prilogu - vidi opširnije... Srednje škole u Požegi.

POVEZANE KNJIGE