Antimemorandum-Dum

Antimemorandum-Dum - Beton | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Beton
DIMENZIJA
11,68 MB
NAZIV DATOTEKE
Antimemorandum-Dum.pdf
ISBN
9243108447364

OPIS

Kulturno propagandni komplet Beton: Antimemoran dum-dum Izbor tekstova burlesknog književno-satiričkog podlistka dnevnog lista Danas s gostima: Predragom Lucićem, Andrejem Nikolaidisom, Borom Ćosićem…Tamo u tom budžaku, u podlistku lista Danas, jednom mesečno, ne hajući ni za juče ni za sutra, betonirano je sve vrednije u savremenoj srpskoj književnosti. Rajko Petrov Nogo, Glas javnosti Koliko vidim, radiće se temeljno i naširoko, onako kako su politički komesari u SSSR-u, u doba ‘armiranog’ komunizma, tražili od ‘trudbenika’ da šalju i više betona nego što je potrebno. Goran Petrović, Politika Oni nam donose na stranicama njihovog propagandno borbenog kompleta neku vrstu zidnih novina, kao iz vremena kineske kulturne revolucije, proglašavajući njihovo shvatanje literature kao jedino prihvatljivo i moguće. Marinko M. Vučinić, NSPMTe nestrpljive, neuviđavne i željne priznanja ljude poneko odjednom vidi kao obnovljene književne boljševike i kao direktne potomke kineske ‘četveročlane bande’ s redenicima od reči. Miro Vuksanović, NINIstina, postoji nešto u većini tekstova koje Beton objavljuje što bi trebalo da bude nekakva, mada čudna, teorijska pretpostavka: to je odbojnost i prema samim rečima Srbin i srpsko, kao najgorim američkim propagandnim filmovima o Srbima. Radoman Kordić, Evropa

S redakcijom Betona priredio je izdanja Srbija kao sprava (2008), Antimemorandum-dum (2009), kao i pregled mlađe pripovjedačke scene Srbije na albanskom jeziku Nga Beogradi, me dashuri (Iz Beograda, s ljubavlju) 2011 Tražili ste> Suzili ste > nakladnik: V.B.Z. nakladnički niz: Biblioteka Ambrozija / Beograd, Zagreb, Sarajevo Knjige o politici - pogledaj ponudu trgovina, usporedi cijene i pronađi nove zanimljive knjige o politici! Academic interests.

Ali, generacija koja je sad već ozbiljno ušla u srednje godine više se nego rado sjeća jugoslovenskog filma kao civilizacijiske poputbine koja je obilježila naša djetinjstva i mladost. Pozivamo vas na druženje s autorom Tomislavom Markovićem u Kući za pisce - Hiži od besid 10. studenoga 2015.

POVEZANE KNJIGE