Isus i Marija u islamskoj mistici

Isus i Marija u islamskoj mistici - Schimmel, Annemarie | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Schimmel, Annemarie
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Isus i Marija u islamskoj mistici.pdf
ISBN
9047360203617

OPIS

NAŠI POBOŽNI LJUDI PREDANO ŠTOVAHU GROB VAŠEGA SVECA KOGA Ml SMATRAMO BOŽJIM PROROKOM; I KAKO BI LIJEPO NJEGOV SVETI GROB MOGAO POSTATI KOLIJEVKOM SRETNOG RAZUMIJEVANJA, POVODOM VJEČNIH DOBROTVORNIH SAVEZA. Tako u Novalisovu križarskom romanu Heinrich von Ofterdingen govori zarobljena Saracenka Zulima u Jeruzalemu. Time on upozorava na činjenicu koja se na žalost uvijek iznova zaboravljala, ili se nikad nije uzimala na znanje. Isus se u Kur’anu spominje u 15 sura odnosno u ukupno 93 ajeta. Po Kur’anu su, naime, a time i za cjelokupnu muslimansku kulturu, Isus i Marija (Merjem) dva visoko cijenjena stvorenja. Isus, na arapskom Isa, jest Duh Božji, on je Duh od Njega (sura 4, 171) koji je dahom anđela Gabrijela (Džibril) bio usađen u njegovu djevičansku majku.

Bila je uz Isusa u najtežim časovima njegova života. Isus iz Nazareta Enes Karić Isa al-Masih (Isus Krist) u djelima muslimanske pobožnosti i sufijske nade [skica] Intenzivna prisutnost Isaa/Isusa u muslimanskoj klasičnoj književnosti, napose u književnosti sufijske nade, nije samo posljedica Isaova/Isusova iznimnog statusa u Kur'anu, nego i rezultat muslimanske potrage za prauzorima u svojoj specifičnoj književnosti koja se na arapskom ... Nov prijelom u duši nastaje na početku trećeg dana. Kamen, golem, pretažak, stoji odvaljen.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 72346 ... ISUS I MARIJA U ISLAMSKOJ MISTICI.

POVEZANE KNJIGE