Isus i Marija u islamskoj mistici

Isus i Marija u islamskoj mistici - Schimmel, Annemarie | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Schimmel, Annemarie
DIMENZIJA
3,17 MB
NAZIV DATOTEKE
Isus i Marija u islamskoj mistici.pdf
ISBN
8292102998846

OPIS

NAŠI POBOŽNI LJUDI PREDANO ŠTOVAHU GROB VAŠEGA SVECA KOGA Ml SMATRAMO BOŽJIM PROROKOM; I KAKO BI LIJEPO NJEGOV SVETI GROB MOGAO POSTATI KOLIJEVKOM SRETNOG RAZUMIJEVANJA, POVODOM VJEČNIH DOBROTVORNIH SAVEZA. Tako u Novalisovu križarskom romanu Heinrich von Ofterdingen govori zarobljena Saracenka Zulima u Jeruzalemu. Time on upozorava na činjenicu koja se na žalost uvijek iznova zaboravljala, ili se nikad nije uzimala na znanje. Isus se u Kur’anu spominje u 15 sura odnosno u ukupno 93 ajeta. Po Kur’anu su, naime, a time i za cjelokupnu muslimansku kulturu, Isus i Marija (Merjem) dva visoko cijenjena stvorenja. Isus, na arapskom Isa, jest Duh Božji, on je Duh od Njega (sura 4, 171) koji je dahom anđela Gabrijela (Džibril) bio usađen u njegovu djevičansku majku.

MARC zapis - ID: 72346 ... ISUS I MARIJA U ISLAMSKOJ MISTICI. Annemarie Schimmel.

Isus, na arapskom Isa, jest "Duh Božji", on je "Duh od Njega" (sura 4, 171) koji je dahom anđela Gabrijela (Džibril) bio usađen u njegovu djevičansku majku. Vaši osobni podatci bit će korišteni radi unaprjeđenja usluge webshopa, kontroliranja pristupa Vašem računu i u ostale svrhe opisane u pravilima privatnosti. Zatvori Registracija Književnost (beletristika) Annemarie Schimmel ISUS I MARIJA U ISLAMSKOJ MISTICI.

POVEZANE KNJIGE