Ni Evina ni Adamova

Ni Evina ni Adamova - Nothomb, Amelie | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Nothomb, Amelie
DIMENZIJA
12,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Ni Evina ni Adamova.pdf
ISBN
8792082804663

OPIS

Amélie i Rinri su Belgijanka i Japanac koji se ne zaljubljuju u Rajskom vrtu, nego u Zemlji Izlazećeg Sunca. Na svojim nas lutanjima vode od tokijske vreve do snježnih vrhunaca Fudžija, od švicarskog fonduea do japanskih poslastica, od Yukija Mishime do Marguerite Duras. Amélie prema Rinriju osjeća japanski koi – ljubavničku naklonost bez romantičnog ushita, dok Rinri prema njoj gaji “tipično francusku” ljubav. Strah i trepet mogao je stvoriti dojam da sam u Japanu, u odrasloj dobi, bila samo grozna radnica. ‘Ni Evina ni Adamova’ otkrit će da sam u isto to vrijeme na istome mjestu bila i zaručnica vrlo posebnog Tokijca, izjavila je autorica. Kroz romantičnu vezu s Rinrijem Amélie nam otkriva i vezu Istoka i Zapada te na duhovit i dirljiv način, bez zapadanja u stereotipe, opisuje Japan viđen europskim očima. Ova je autobiografska priča o mladenačkoj ljubavi istodobno vrlo obična i vrlo neobična, vrlo stara i vrlo suvremena. Ni Evina ni Adamova, nego Améliena i Rinrijeva. Dobitnik nagrade Prix de Flore, novi je roman Amélie Nothomb osvojio kritičare i ušao u uži izbor za najveću francusku književnu nagradu Goncourt. Kao uvijek, pohrlit ćete po najnoviju knjigu Amélie Nothomb. I nećete požaliti. Le Journal du DimancheRoman ‘Ni Evina ni Adamova’ opet krasi ljupkost autoričinih prvijenaca. Vjerojatno najintimnije djelo ove samosvojne književnice.” Le Monde Amélie Nothomb rođena je 13. kolovoza 1967. u Kobeu (Japan). Prvu je knjigu, roman Higijena ubojice, objavila 1992. Za Strah i trepet dobila je Veliku nagradu za roman Francuske akademije, a hvaljeni roman Ni Evina ni Adamova osvojio je nagradu Flore 2007. Djela su joj prevedena na više od 30 jezika.

Ostatak - McCarthy - Bezimeni londonski samac dobiva odštetu zbog tajanstvene nesreće o kojoj ne smije govoriti, niti koje se sjeća. Ni Evina ni Adamova - ZUSAK, M. Kradljivica knjiga - GIORDANO, Paolo.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 3690 ... Mlada Belgijka Amélie ispuni svoj san o odlasku u Tokio.

POVEZANE KNJIGE