Sveti Josip život i lik po Bibliji i tradiciji

Sveti Josip život i lik po Bibliji i tradiciji - Beljan, Josip | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Beljan, Josip
DIMENZIJA
9,20 MB
NAZIV DATOTEKE
Sveti Josip život i lik po Bibliji i tradiciji.pdf
ISBN
6550319446614

OPIS

Knjiga dr. Josipa Beljana prvo je djelo na hrvatskome jeziku u kojem su cjelovito prikazani život i lik sv. Josipa te njegovo štovanje u Crkvi.Prvi dio knjige: život svetoga Josipa – romansirana je povijest sv. Josipa, koja slijedi biblijska mjesta i događaje kako su nam ona zapisana u Novom zavjetu, koji su se stvarno dogodili i u kojima je sv. Josip izravno sudjelovao. Drugi dio: lik svetoga Josipa – portretiran na znanstveno utemeljen način prema iskazima Svetoga pisma i teologije i s posebnim osvrtom na apokrife koji su utjecali na stvaranje Josipova lika, i u teologiji i u štovanju, a koji u mnogočemu nema uporište u Bibliji. Treći dio: štovanje svetoga Josipa – prikazuje se razvoj njegova štovanja u istočnoj i u zapadnoj Crkvi te prikaz njegova štovanja u Hrvatskoj u kojem je autor posebno istaknuo činjenicu koja najbolje govori o tome koliko je i kakvo je bilo štovanje sv. Josipa u hrvatskom narodu kad ga je godine 1687. Hrvatski sabor proglasio zaštitnikom Domovine: »posebnim zaštitnikom Kraljevine Hrvatske«. Ovom će knjigom svaka kršćanska obitelj moći pobliže upoznati sv. Josipa: zaštitnika obitelji, zaštitnika Crkve i zaštitnika Hrvatske… Božjeg izabranika, Marijina zaručnika i Isusova poočima… i to ne samo tekstom nego i iz brojnih umjetničkih prikaza sv. Josipa, iz katedrala, crkava, kapela i samostana diljem Hrvatske, koji se donose u fotografskom prilogu knjige.

- Impressum ... Naručite u VBZ online bookstore-u poznati naslov "Sveti Josip život i lik po Bibliji i tradiciji" autora "Beljan, Josip". Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Dostavljamo širom svijeta! SVETI JOSIP - ŽIVOT I LIK PO BIBLIJI I TRADICIJI - josip beljan (100018755) - Knjiga dr.

sveti josip Život i lik po bibliji i tradiciji. u noĆi.

POVEZANE KNJIGE