Europa i Islam

Europa i Islam - Cardini, Franco | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cardini, Franco
DIMENZIJA
5,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Europa i Islam.pdf
ISBN
4618140787484

OPIS

Europa je još u procesu stvaranja. Njezino ostvarenje bit će moguće jedino ako se i njezina povijest uzme u obzir: Europa bez povijesti bila bi sirota i osiromašena. Jer danas potječe od jučer, a sutra je plod prošlosti. Takva povijest ne ograničava sadašnjost već ju potiče na vjernost prošlosti, a istovremeno i na otvorenost prema napretku. Smještena između Atlantika, Azije i Afrike, Europa je prostor isprcplitanja povijesti i geografije od vremena kad su joj antički Grci dali i samo ime. Budućnost se mora osloniti na ovo antičko nasljeđe, koje je još od prapovijesti neprestano obogaćivalo Europu, čineći je unutar šireg svjetskog konteksta neizmjerno kreativnom u svom jedinstvu, ali i u svim svojim različitostima. Serija publikacija „Stvaranje Europe plod je inicijative pet nakladnika koji dolaze iz različitih nacija i jezika (Beck iz Mfincbena, Basil Blackiuell iz Oxforda, Critica iz Barcelone, Laterza iz Rima i Barija i Seuil iz Pariza) a cilj joj je objasniti stvaranje Europe prikazujući uspjehe, ali istovremeno ne skrivajući poteškoće. U svom nastojanju za jedinstvom, europski narodi preživjeli su brojne nesloge, sukobe, razdore, opreke. Ovaj nakladnički projekt jasno ih prikazuje: europski pothvat neće moći biti proveden ukoliko se perspektiva budućnosti ne sastoji od poznavanje prošlosti. Upravo zbog toga naslov serije ima nesvršeno obilježje. Naime, mislimo da još nije došlo vrijeme da se napiše zaokružena europska povijest. Studije koje predlažemo napisali su najbolji suvremeni povjesničari, koji nisu isključivo Europljani. Oni će se suočiti s ključnim temama iz različitih područja europske povijesti – ekonomije, politike, društva, religije i kulture, oslanjajući se na dugu historiografsku tradiciju koja je prisutna još od Herodota, pa sve do novih poimanja koja su značajno utjecala na europsku historiografiju tijekom dvadesetog stoljeća. Zahvaljujući jasnoći pisanja svaka pojedina publikacija razumljiva je i široj čitateljskoj publici.

Cilj je knjige sintetički slijediti put koji je Europa prešla u ... European Islam or Modern Islam is a hypothesized new branch of Islam that historically originated and developed among the indigenous White European peoples of the Balkans and Eastern Europe: Bosnia and Herzegovina, Albania, Kosovo, Bulgaria, and Russian territories, which constitute of large populations of native White European Muslims, although the majority are secular. Opis - EUROPA I ISLAM. Europa je još u procesu stvaranja.

The term " Muslim Europe " is used to refer to the Muslim-majority countries in the Balkans ( ... Europa i Islam količina Dodaj u košaricu ISBN: 9789535528456 Izdavač: Sandorf- obrt za nakladništvo i posredništvo Područje: Povijest Uvez: Tvrdi uvez SKU: VBZ-1017533 Kategorija: Društvene znanosti Jezik: Hrvatski Biblioteka: Sandorf Godina izdanja: 2009 Format: 15.2*24.4 Broj stranica: 245 Ovom knjigom Franco Cardini preispituje ideje, predrasude te uvjerenja i preduvjerenja koja su oblikovala i usmjerila europski odnos prema islamu. Obuhvaćajući 2500 godina intelektualne razmjene kao i oružanog sukoba, Cardini ponovno gradi povijest Istoka i Zapada i ustanovljava zašto je i kako došlo do nesporazuma.

POVEZANE KNJIGE