Pohvala ulici

Pohvala ulici - Jarak, Rade | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jarak, Rade
DIMENZIJA
9,13 MB
NAZIV DATOTEKE
Pohvala ulici.pdf
ISBN
5221268040233

OPIS

Eseji o prostituciji aktualnog dobitnika nagrade Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo Rade Jarak, jedan od najdarovitijih mlađih suvremenih hrvatskih pripovjedača, nakon nekoliko romana i knjiga proze, piše neku vrst fikcionalnog eseja. Fikcionalnog u mjeri koja mu omogućuje da ne bježi od poetizirane proze i izmišljaja, eseja pak u mjeri koji objektivnom znanju i faktografiji dopušta da oslobode svoje resurse. I premda se u ovoj autorovoj knjizi žanrovi miješaju, imponirajuće je zapravo autorovo filozofidno-intuitivno poniranje u temu, kojoj pridružuje estetički i etički horizont, a da pritom ne zapada u građansku stupicu koja se trsi moralizatorsku bižuteriju prodati pod suho zlato. Naprotiv, Jarak svojim mikro-esejističkim konceptima razvija, imaginira različite postaje duše odbačene na cestu tzv. civilizacijskog smisla ili svojevoljno izgnane iz građanskog i teološkog raja. Na tragu nekih Bretonovih imaginarija, uz naklon Kafki ali i Lacanu, Jarak dominantno piše pohvalnicu prijateljicama noći – ženama u najužem smislu ali i onima koje nose (svijetlu) tamu u sebi.

251; Sudbine 17:47 Prijedlog za dogradnju postojećeg parkirališta nasuprot stambene zgrade u ulici Nikole Bonifačića 15: Pohvala za prijedlog, nadam se da ce doci do realizacije! Uspornici prometa: Poštovani svakodnevno sam na pješačkom prijelazu Kolodvorska ulica i Ulica Bratstvo i mogu također potvrditi da automobili tamo u pravilu NE... Ovaj izvođač dobio je pun šešir pohvala za radove na Zvonimirovoj ulici; U superlativima se govori o još jednom 'čovjeku iz sjene' Piše Branimir Periša 5. svibnja 2020.

poslije podne, gospodin Ivica Puškadija pitomački župnik u prisutnosti oko 200 vjernika, vrlo svečano uz molitvu i pjesme Crkvenog zbora Župe Svetog Vida, posvetio je obnovljeno raspelo, izgrađeno usred ulice Vladimira Nazora u Pitomači. Obnovu ovog spomenika kulture i vjere sami su ... Êevoj ulici (1930.-32.),rad arhitekta Egona Steinmanna,koja danas udomljava Ëetiri raz-liËite gimnazije.

POVEZANE KNJIGE