Posljednja konkubina

Posljednja konkubina - Downer, Lesley | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Downer, Lesley
DIMENZIJA
10,59 MB
NAZIV DATOTEKE
Posljednja konkubina.pdf
ISBN
6322946569263

OPIS

Posljednja konkubina – Kako da te obuzme ljubav kada društvo u kojem živiš nema ni riječ za nju? Godina je 1861. Odrastajući duboko u brdima Japana, Sachi se oduvijek osjećala drukčijom. Svojom je blijedom kožom i skladnim izgledom odudarala od prijateljica i obitelji. Kad joj je bilo svega jedanaest godina princeza prođe kroz njezino selo i odvede je u žensku palaču u veličanstvenom gradu Edu. Ta palača, prepuna spletki i erotskog nadmetanja, udomljuje tri tisuće žena i samo jednog muškarca – mladoga šoguna. Sachi je odabrana da mu bude konkubina. Ali Japan doživljava promjene. Sa zapada su doplovili Crni brodovi sa strancima željnim da Japan pridodaju svojem kolonijalnom carstvu. Izbija građanski rat te Sachi bježi. Pošto je spasi pobunjenički ratnik, ona osjeti kako se u njoj bude dotad neznani osjećaji. Ali prije nego što se usudi i pomisliti na život s njim mora razotkriti tajnu svojeg podrijetla – tajnu koja krije toliko bolnu nepravdu da joj prijeti uništenjem. Smještena u jedno od najburnijih razdoblja japanske povijesti, Sachina je priča moćna mješavina pustolovine i duboke romanse. Od bezvremenske ljepote ženske plače u Edu do krvavih bitaka izvan njezinih zidina, Posljednja konkubina epsko je evociranje zemlje usred prevrata i potrage mlade žene za vlastitim identitetom. Majka Lesley Downer je Kineskinja, a otac profesor kineskog, dakle odrasla je u kući punoj knjiga o Aziji. Ali privlačnijim se za nju pokazao Japan nego Kina. Provela je ondje ukupno petnaestak godina. Napisala je mnogo knjiga o toj zemlji i njezinoj kulturi. Radi istraživanja za knjigu Gejša: Tajna povijest svijeta koji nestaje živjela je među gejšama i malo pomalo postala i sama jedna od njih. Lesley Downer vodila je televizijske emisije o Japanu za Channel 4, BBC i NHK. Posljednja konkubina njezin je prvi roman.

REZULTATI ISKANJA: konkubina < > NOVICE DNEVA • • Telefon: 011/7450-380, Reklamacije: 011/7450-386 Radnim danima 8-17h Subotom od 10-16h. Konkubinat ili priležništvo je naziv kojim se opisuje izvanbračna zajednica, odnosno poseban ili "inferiorni" oblik braka, u pravilu između muškarca i žene koja ima inferiorni status u odnosu na muškarčevu "redovnu" suprugu ili supruge.. Muškarci uzimaju priležnice najčešće zato što s nekom ženom ili ženama ne mogu sklopiti brak bilo zbog toga što su već oženjeni bilo zbog ... Knjiga: Poslednja konkubina, pisac: Lesley Downer, Književnost, Romani, Ljubavni, Istorijski, Tuzla, 16,50 KM, Izdavač: Alnari, strana: 462, Latinica, Meki uvez ... Hledáte Poslední konkubína? Na Sleviště.cz Poslední konkubína od 0 Kč.

stoljeća.' Literary Review 'Od početka do kraja autorica Lesley Downer zna što radi. Od bezvremenske ljepote ženske palače u veličanstvenom japanskom gradu Edu do krvavih bitaka izvan njezinih zidina, "Posljednja konkubina" epsko je evociranje zemlje usred prevrata i potrage mlade žene za vlastitim identitetom. Godina je 1861.

POVEZANE KNJIGE