Posljednja konkubina

Posljednja konkubina - Downer, Lesley | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Downer, Lesley
DIMENZIJA
5,70 MB
NAZIV DATOTEKE
Posljednja konkubina.pdf
ISBN
9449330769703

OPIS

Posljednja konkubina – Kako da te obuzme ljubav kada društvo u kojem živiš nema ni riječ za nju? Godina je 1861. Odrastajući duboko u brdima Japana, Sachi se oduvijek osjećala drukčijom. Svojom je blijedom kožom i skladnim izgledom odudarala od prijateljica i obitelji. Kad joj je bilo svega jedanaest godina princeza prođe kroz njezino selo i odvede je u žensku palaču u veličanstvenom gradu Edu. Ta palača, prepuna spletki i erotskog nadmetanja, udomljuje tri tisuće žena i samo jednog muškarca – mladoga šoguna. Sachi je odabrana da mu bude konkubina. Ali Japan doživljava promjene. Sa zapada su doplovili Crni brodovi sa strancima željnim da Japan pridodaju svojem kolonijalnom carstvu. Izbija građanski rat te Sachi bježi. Pošto je spasi pobunjenički ratnik, ona osjeti kako se u njoj bude dotad neznani osjećaji. Ali prije nego što se usudi i pomisliti na život s njim mora razotkriti tajnu svojeg podrijetla – tajnu koja krije toliko bolnu nepravdu da joj prijeti uništenjem. Smještena u jedno od najburnijih razdoblja japanske povijesti, Sachina je priča moćna mješavina pustolovine i duboke romanse. Od bezvremenske ljepote ženske plače u Edu do krvavih bitaka izvan njezinih zidina, Posljednja konkubina epsko je evociranje zemlje usred prevrata i potrage mlade žene za vlastitim identitetom. Majka Lesley Downer je Kineskinja, a otac profesor kineskog, dakle odrasla je u kući punoj knjiga o Aziji. Ali privlačnijim se za nju pokazao Japan nego Kina. Provela je ondje ukupno petnaestak godina. Napisala je mnogo knjiga o toj zemlji i njezinoj kulturi. Radi istraživanja za knjigu Gejša: Tajna povijest svijeta koji nestaje živjela je među gejšama i malo pomalo postala i sama jedna od njih. Lesley Downer vodila je televizijske emisije o Japanu za Channel 4, BBC i NHK. Posljednja konkubina njezin je prvi roman.

Muškarci uzimaju priležnice najčešće zato što s nekom ženom ili ženama ne mogu sklopiti brak bilo zbog toga što su već oženjeni bilo zbog ... Knjiga: Poslednja konkubina, pisac: Lesley Downer, Književnost, Romani, Ljubavni, Istorijski, Tuzla, 16,50 KM, Izdavač: Alnari, strana: 462, Latinica, Meki uvez ... Hledáte Poslední konkubína? Na Sleviště.cz Poslední konkubína od 0 Kč. Porovnejte si ceny z mnoha obchodů v ČR. Konkubinat se največkrat (vendar ne vedno) nanaša na družbeno stanje ženske, ki je v zakonskem razmerju z moškim, čeprav z njim ni poročena, saj le ta ne more biti poročen z njo, pogosto zaradi razlike v socialnem statusu..

Price New from Used from Paperback "Please retry" $13.02 — $13.02: Paperback $13.02 1 Used from $13.02 Godina je 1868. Odrastajuci u planinama ruralnog Japana, Saci se oduvek osecala drugacijom. "Posljednja konkubina" njezin je prvi roman, koji čitatelje vraća u sredinu devetnastog stoljeća, u 1861.

POVEZANE KNJIGE