Put do Indije

Put do Indije - Morgan Forster, Edward | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Morgan Forster, Edward
DIMENZIJA
9,57 MB
NAZIV DATOTEKE
Put do Indije.pdf
ISBN
4382139015314

OPIS

Ovaj roman pripada duhovnom sklopu bečke moderne, kako po temi (sukob mladića s konvencijama roditeljskog doma i javnih ustanova) tako i po raznolikosti stilskih sredstava, koja spajaju analitičko-intelektualnu prozu s lirikom impresionističkog izraza.Roman Put do Indije, objavljen 1924-godine, kritika smatra Forsterovim remek-djelom.Nastao je na temelju dvaju književnikovih putovanja u Indiju, a u njemu se prikazuje kompleksna situacija međuljudskih odnosa u Indiji pod britanskom vlašću. Riječ je ujedno i o Forsterovu posljednjem romanu, jer je slavni engleski književnik do kraja života pisao samo kritike, eseje i kratke priče. Popularnosti romana pridonijela je i izvrsna filmska adaptacija iz 1984. godine u režiji Davida Leana, u kojoj naslovne uloge tumače Judy Davis, Alec Guinness, Victor Banerjee, Peggy Ashcroft i James Fox.

Kako sam ja zaljubljenik u tu zemlju i kulturu i čeznem da ubrzo i odem tamo ovo mi je odlična prilika da joj se bar malo približim. Put do Indije. Samim naslovom označeno je nastojanje da se premosti jaz između Europljana i Indijaca.

Forstera: indijski i zapadni doživljaj ega, duše, sebstva (A Jungian Interpretation of E. M.

POVEZANE KNJIGE