Put do Indije

Put do Indije - Morgan Forster, Edward | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Morgan Forster, Edward
DIMENZIJA
8,90 MB
NAZIV DATOTEKE
Put do Indije.pdf
ISBN
5733649040005

OPIS

Ovaj roman pripada duhovnom sklopu bečke moderne, kako po temi (sukob mladića s konvencijama roditeljskog doma i javnih ustanova) tako i po raznolikosti stilskih sredstava, koja spajaju analitičko-intelektualnu prozu s lirikom impresionističkog izraza.Roman Put do Indije, objavljen 1924-godine, kritika smatra Forsterovim remek-djelom.Nastao je na temelju dvaju književnikovih putovanja u Indiju, a u njemu se prikazuje kompleksna situacija međuljudskih odnosa u Indiji pod britanskom vlašću. Riječ je ujedno i o Forsterovu posljednjem romanu, jer je slavni engleski književnik do kraja života pisao samo kritike, eseje i kratke priče. Popularnosti romana pridonijela je i izvrsna filmska adaptacija iz 1984. godine u režiji Davida Leana, u kojoj naslovne uloge tumače Judy Davis, Alec Guinness, Victor Banerjee, Peggy Ashcroft i James Fox.

otplovio je s francuskom flotom, a uz obalu Portugala sukobio se s talijanskom flotom. Nakon žestoke bitke Kolumbov brod je bio zapaljen, a on se spasio plivajući do portugalske obale. PUT DO INDIJE - edward morgan forster (100072742) - prijava na Moj račun registracija / kreiraj novi račun dodaj u favorite pošalji prijatelju Pomoć Put do Indije .

U društvu Sirila Fildinga i njegovog indijskog prijatelja doktora Aziza, kreću do Marabarskih pećina, u obilazak koji će svima promeniti život ... Prve ekspedicije do Indije i zemalja Bliskog istokaorganizovali su Portugalci. Oni su opredelili za istrazivanje pomorskog puta koji vodi oko Afrike.

POVEZANE KNJIGE