Moja prijateljica ima Downov sindrom

Moja prijateljica ima Downov sindrom - Mallinos Moore, Jennifer | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mallinos Moore, Jennifer
DIMENZIJA
11,20 MB
NAZIV DATOTEKE
Moja prijateljica ima Downov sindrom.pdf
ISBN
8569765665501

OPIS

Svrha ove knjige je osvijetliti postojanje Downovog sindroma medu djecom i ukloniti prepreke između takve djece i njihovih vršnjaka. Ona također nastoji upoznati čitatelje s činjenicom da djeca kojoj je dijagnosticiran Downov sindrom imaju mogućnosti i sposobnosti postati aktivnim sudionicima među svojim vršnjacima i u društvu. Nadamo se da će ova knjiga potaknuti bolje razumijevanje i prihvaćanje sve djece! Downov sindrom jedna je od najučestalijih kromosomskih abnormalnosti. Downov sindrom je genetska bolest pri kojoj se osoba rađa s dodatnim 21. kromosomom, pa ima sveukupno 47 umjesto 46 kromosoma, iako je Downov sindrom nemoguće spriječiti, može ga se otkriti još u trudnoći. Ovu bolest opisao je Lagdon Down 1887. godine; ipak, tek je 1959. otkriven kromosom viška Djeca s Downovim sindromom dijele određene crte lica i tjelesna obilježja poput okruglog lica, a plosnatog stražnjeg dijela glave, očiju nakošenih prema gore. većeg jezika i poprečne brazde na dlanu, lako mnoga djeca s Downovim sindromom rastu sporijim tempom, u stanju su dostizati razvojne orijentire. Mnoga djeca s Downovim sindromom često su niža od svojih vršnjaka slične dobi….

Tata Stjepan rekao je samo: 'Zajedno možemo sve'. Kaja je prva osoba s tim sindromom koja je redovno upisana u jaslice, vrtić i školu i - ide dalje... Kako sam već navela u naslovu moja prijateljica je rodila jutros curicu i doktori sumnjaju da beba ima downov sindrom na osnovu izgleda.

kromosoma). V 95 % primerov je vzrok trisomije 21 nepravilen potek mejoze.

POVEZANE KNJIGE