Nevesele oči klauna

Nevesele oči klauna - Marinković, Ranko | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marinković, Ranko
DIMENZIJA
9,19 MB
NAZIV DATOTEKE
Nevesele oči klauna.pdf
ISBN
5216747354768

OPIS

Knjiga Nevesele oči klauna predstavlja Marinkovića kao esejista i u njoj je objavljeno šest eseja (Kaj s Kerempuhove žice, Dramaturgija riječi, Oslobađanje riječi, O mehanici i poetici filma, Levijatan i Traktat o ruci), dva članka (Molie::re bez historijske maske i Tko je tko) i devet mikro-portreta (Branko Gavella, Božidar Violić, Vesna Parun, Slobodan Novak, Mirko Božić, Marijan Matković, Ivo Vojvodić, Ante Babaja, Dimitar Kjostarov) te četrnaest razgovora s Marinkovićem, što su ih vodili Antun Vrdoljak, Jozo Puljizević, Jože Horvat, Vjeran Zuppa, Radovan Popović, Drgan Kalajdžić, Radmila Saratlić, Anđelka Mustapić, Miloš Jevtić, Radoslav Lazić, Ljerka Car-Matutinović i Mirjana Šigir.

Ovdje se nalaze arheološka nalazišta od pojave prvih ljudi pa sve do Grka i Rimljana. Otok još i danas jedva taknute prirode, neopisivih uvala, neodoljivih mirisa i prekrasnih leptira, otok koji ambiciozni turisti mogu ... Knjiga Nevesele oči klauna predstavlja Marinkovića kao esejista i u njoj je objavljeno šest eseja ( Kaj s Kerempuhove žice, Dramaturgija riječi, Oslobađanje riječi, O mehanici i poetici filma, Levijatan i Traktat o ruci ), dva članka ( Moliè::re b Nevesele oči klauna by Ranko Marinković, unknown edition, Nevesele oči klauna Članci, eseji, dijalozi, portreti.

svjetskog rata u Splitu je uhićen je od Talijana, te je interniran u logor Ferramonteu (Kalabrija). Nakon pada Italije 1943.

POVEZANE KNJIGE