Porezna reforma i hrvatska kriza

Porezna reforma i hrvatska kriza - Santini, Guste | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Santini, Guste
DIMENZIJA
8,69 MB
NAZIV DATOTEKE
Porezna reforma i hrvatska kriza.pdf
ISBN
8746472248423

OPIS

Hrvatska, mala i nerazvijena tranzicijska zemlja, u svom kratkom i burnom postojanju kada je riječ o ekonomskoj politici, činila je mnoge greške koje se ni danas javno ne priznaju. Posljedica takve politike je velika zaduženost prema svijetu kao posljedica velike otvorenosti prema uvozu i nesposobnosti prema izvozu, rasprodaja vitalnog dijela gospodarstva, povećanje socijalnih napetosti. Stoga postaje sporno u kojoj mjeri nosioci ekonomske politike mogu donositi samostalne odluke ignorirajući interese vjerovnika i investitora. Konzumerizam koji je samo pojavni oblik događanja u zadnjih dvadeset godina, izraz je tragičnog materijalnog stanja građana tzv. socijalističkih zemalja tada i sada, kada su svi zaduženi i socijalno ugroženi. Izlalazk iz tog stanja nije jednostavan. Naprosto nema dobrih rješenja. Pitanje svih pitanja je: koje je najmanje loše rješenje? Jasno je da bez dinamiziranja privredne aktivnosti rješenja neće biti; sutra će biti još tmurnije nego što je to danas, kao što je danas tmurnije nego što je bilo jučer.

"Smatraju da smo primjereno pogodili ono što nam se čini da je dobro i korisno za hrvatske građane. Da li će biti još nekih modifikacija? Moguće. Stoga nitko ne može reći kolika je porezna presija u Hrvatskoj, zaključio je Santini.

2 sudovima temeljem pojedinačnih ili posebnih činjenica. Metoda analize i sinteze uključuje raščlanjivanje složenih pojmova, sudova i zaključaka na jednostavnije sastavne dijelove, te izučavanje svakog dijela za sebe, ali i u odnosu na druge ... ZAGREB Od početka godine gospodarska aktivnost u Hrvatskoj blago se usporava.

POVEZANE KNJIGE