Prodano

Prodano - Fazinić, Vanja | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Fazinić, Vanja
DIMENZIJA
10,62 MB
NAZIV DATOTEKE
Prodano.pdf
ISBN
4582343591785

OPIS

Roman Prodano bavi se problemima suvremene žene koja u promijenjenim društvenim okolnostima traži nove načine samo-ostvarenja. Junakinja ovog romana je žena 21. stoljeća – ona je upravo jednaka muškarcima za razliku od njenih književnih prethodnica koje su prolazile trnovit put u potrazi za autonomnom egzistencijom i društvenim priznanjem ili barem društvenom tolerancijom. Međutim, ovaj roman otkriva naličje odnosa hrvatskog društva prema ženi jer junakinja svjedoči o tome da se žena usprkos pravnoj nejednakosti i dalje definira kroz prizmu tradicionalnih kulturoloških stereotipa. Usprkos tome što je protagonistica ovog romana visoko obrazovana i iznimno sposobna osoba, njenu karijeru određuje prije svega njen rodni identitet i svim njenim nastojanjima usprkos, nikada ne uspijeva zauzeti mjesto koje joj stvarno pripada. Muški svijet u koji zakoračuje onog dana kad se zapošljava u velikoj tvrtki određuje ritam ne samo njenog poslovnog, već i privatnog života

del, Združene države Amerike Tijekom prošle godine prodano je 36.084 novih putničkih vozila, što je 42,6 posto manje nego 2019. godine, dok je pad još nešto veći kada se gleda samo lanjski prosinac u kojem je prodano 2.078 novih vozila, ili 48,3 posto manje u odnosu na prosinac 2019., podaci su Promocije plus. Pronađite stan, kuću, zemljište, poslovni prostor ili apartman koji će odgovarati Vašim potrebama i budžetu.

@ 22:01 komentari min. Naime, u siječnju ove godine u Hrvatskoj je prodano 2915 novih putničkih vozila, ili 19,7 posto manje nego prvom mjesecu prošle godine. To se odrazilo i na kumulativne statističke podatke za prva dva mjeseca 2021.

POVEZANE KNJIGE