Govor tijela

Govor tijela - Borg, James | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Borg, James
DIMENZIJA
7,90 MB
NAZIV DATOTEKE
Govor tijela.pdf
ISBN
2073983877416

OPIS

Govor tijela – 7 jednostavnih lekcija za svladavanje nijemog jezikaGlumci moraju biti majstori u govoru tijela kako bi nas uvjerili da vjerujemo u ulogu koju igraju, pomažući nam istovremeno u obuzdavanju nevjerice (jer nije posrijedi stvaran život) da bismo mogli aktivno sudjelovati i u predstavu unijeti osobne emocije. Doživljavajući manirizam i geste koje prizivaju određene emocije, prateći što se govori ili osjeća, mi nesvjesno prihvaćamo poruku i prihvaćamo opsjenu – sjajna gluma! Budući da svi mi u svakodnevnom životu igramo određene uloge kako u privatnom životu, a posebice na poslu, govor tijela je način na koji naša tijela prikazuju svoje ili stavove lika. U tome nema ničega lažnog – kao što je rekao Shakespeare: Cijeli svijet je pozornica, a svi su muškarci i žene samo glumci, imaju svoje odlaske i izlaske na pozornicu.Poput profesionalnog glumca u igranju svoje uloge, u svakodnevnome životu i vi morate nastojati da je govor vašega tijela sukladan ulozi koju igrate, u protivnom vaša predstava nije primjerena niti je poruka uvjerljiva. Više od polovine naših komunikacija se odvija kroz tijelo, ali koliko nas ustvari zna kako upotrijebiti govor tijela i, još važnije, upotrijebiti ga na pravi način? Moć i utjecaj govora tijela su golemi. Bez obzira trebate li unovčiti ideju, ukazati na problem ili shvatiti što drugi doista misle, govor tijela je u korijenu svih komunikacija. Shvatite li ga ispravno, komunikacija s ljudima će biti uspješna, ali ako ga shvatite krivo čeka vas teška borba.Ova knjiga će vam pomoći da ga shvatite ispravno u svakoj prilici. Kroz sedam jednostavnih lekcija postat ćete stručnjak za čitanje drugih i kontroliranje vlastitih gesta kako biste postigli željenu reakciju.

Govor tijela predstavlja vrlo značajan udio u komunikaciji, a prenosi se i tumači između ljudi u određenom kontekstu. Mnogi stručnjaci za govor tijela slažu se da je 50 do 80% ljudske komunikacije neverbalno. Govor tijela političara, Nixon - Kennedy primjer.

negativnom smislu. Stoga, ako vam netko tko vam se .

POVEZANE KNJIGE