Masaža: put do zdravlja i užitka

Masaža: put do zdravlja i užitka - Sonato, Rossana | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sonato, Rossana
DIMENZIJA
9,41 MB
NAZIV DATOTEKE
Masaža: put do zdravlja i užitka.pdf
ISBN
3960899536826

OPIS

Masaža – put do zdravlja i užitka – tehnike i programiČovjek je psihosomatska cjelina i njegovo tijelo nije moguće promatrati bez emocionalnog. Ova je knjiga namijenjena svima onima koji s pomoću masaže žele otkriti svoje „ja. Pod tim pojmom podrazumijevamo ne samo vlastiti tjelesni identitet, nego i vlastiti um i vlastiti duh, vlastite osjećaje i maštu. Svako tijelo govori putem držanja, mišićne napetosti, bolnih mjesta… Da bi se pronašao pravi odgovor na ove pojave, prvenstveno je potrebno pronaći ključ za kontakt našega bića s tijelom druge osobe; tako odnos masera i osobe koja se masira masažom postaje obostrano blagotvoran – „energetski dijalog. U ovoj knjizi opisane su različite tehnike kako bismo vam pomogli da otkrijete zadovoljstvo masaže, zadovoljstvo davanja i primanja, zadovoljstvo upoznavanja drugih i sebe samih, drugim riječima zadovoljstvo dodira. Komunikacija dodirom u današnje vrijeme gotovo je u potpunosti iščezla; ostvaruje se samo između majke i djeteta (a znamo koliko je to važno za mališane) i između parova. Komunikacija dodirom ima goleme osjećajno-emotivne i seksualne implikacije. Naš prijedlog je da se ide dalje… da se premoste sve prepreke, da u potpunosti iskoristimo i uživamo u velikoj moći koju čovjek drži u svojim rukama. Masaža može biti osnovna terapija ili dopuna drugim terapijama kod velikog broja bolesti. U svakom slučaju, vrlo je korisna i za ljude dobra zdravlja. Dobra je kod bolova u leđima, glavobolje, problema s probavom. Stimulacijom žuči može potaknuti rad crijeva. Učinkovita je kod zgrčenih mišića, mišićne atrofije, upale tetiva, distorzije, istegnuća mišića, iščašenja. Ima blagotvorno djelovanje kod dišnih problema. Pomaže onima koji imaju problema s krvotokom, s proširenim venama, pri grčevima, oteklinama, kod teških nogu. Ublažava reumatske bolove. Masaža opušta osobe pod stresom, anksiozne i nervozne osobe; pomaže da se bolje prihvati vlastito tijelo, a time i samoga sebe. Potiče smanjenje masnih naslaga i daje tkivu bolji tonus. Napominjemo da se masaža ne preporučuje kod upalnih procesa i na dijelovima tijela koji su pocrvenjeli, otekli i pri povišenoj tjelesnoj temperaturi. Zadovoljstvu osobe koja se masira dodaje se i ugodnost onoga tko masira: on uživa u zadovoljstvu energetskog dijaloga koji mu donosi stanje ugode. Osim toga, masaža je psihičko i fizičko okrepljenje; ona je prijenos dubokih osjećaja, intuicija i slušanje, poštovanje drugog, sagledavanje vlastitih napetosti; ona je povratak na neposredniju i autentičniju komunikaciju gdje verbalni govor, često „prazan, biva ostavljen sa strane.

Promjene u duševnom životu dovode do organskih promjena u čovječjem tijelu. „Put do zdravlja osigurava … Nastavi čitati ... Tao tretman je put do mira, zdravlja i rasterećenja.

Dobra je kod bolova u leđima, glavobolje, problema s probavom, a učinkovita je kod zgrčenih mišića, mišićne atrofije, upale tetiva, distorzije, istegnuća mišića, iščašenja... Masaža može biti osnovna terapija ili dopuna drugim terapijama kod velikog broja bolesti. U svakom slučaju, vrlo je korisna i za ljude dobra zdravlja.

POVEZANE KNJIGE